Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mekkora hülyeség klímával...

Mekkora hülyeség klímával fűteni egy helyiséget a tetőtér kárára?

Figyelt kérdés

Van egy beépített tetőterünk, amit nem annyira használunk, így a lépcsőfeljárót mindenkép leszigetelem valami módon, hogy csak az alsószintet fűtsük (cirkónk van egyébként, maga a kazán a tetőtérben, de ez van).

Szóval arra gondoltam, hogy mi lenne, ha úgy szerelném fel a split klímát, hogy a kültéri egysége a tetőtérbe nézzen.

Az elgondolás lényege, hogy a tetőtér sose lesz olyan hideg télen és így talán jobb hatásfokkal működne a klíma.. teszem azt kint van 0 fok, a tetőtérben 10 a lakásban meg 22..vagy ahogy én azt képzelem.

egyébként csak rásegítésnek használnám ezt a klímát és csak fűtésre.

Mi a vélemény erről? A kérdés persze főleg elméleti, valószínűleg nem csinálnám meg, de kiváncsi vagyok

2022. szept. 13. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem jó ötlet zárt térbe tenni a klíma kültéri egységét. Például amikor 3,5 kW-al fűtesz a beltérivel, akkor a kültéri 3,5kW-al hűti a környezetét. Biztosítani kell neki a szabad légáramlást és nem elég neki néhányszor tíz m3 térfogatú helyiség levegője.
2022. szept. 13. 17:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Télen -30 fokot csinálna ott, nyáron meg 50-et.

Csak kültérre lehet felrakni!

2022. szept. 13. 22:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát ööö, kicsit többet kellett vóna a fizika órán figyelni! Az egy dolog, hogy a tetőteredben 10 fok van, míg el nem indítod a klímát, de ha oda teszed a kültérit, akkor rövid idő alatt elszívod a tetőtér hőemergiáját, és a hőfok rohamosan fog csökkenni. Mert a lehűtött levegőt fogvatartod a tetőtérben. Ha a szabadban van a kültéri, akkor a lekeveredő hideg levegő tovább áramlik, és új friss melegebb levegő áramlik a helyébe.
2022. szept. 14. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!