Hogy férhet bele egy átlagos háztartás havi 210 kWh-ba?
Egy hónapja nézem az áramfogyasztásunkat, kíváncsiságból. 3 fős család vagyunk kertes házban, 2 felnőtt+1 kicsi.
Én nem érzem, hogy pazarolnánk, kb. minden második nap megy egyszer a mosógép és a mosogatógép, 2-3 naponta főzök nagyobb adag kaját (nyilván ezen kívül pl. míg egy tésztaköretet odarakok frissen megfözni, megy a villanytűzhely, de nem sokat).
És kb. ennyit a nagyfogyasztókról, TV 3-4 órát megy egy nap, az egy darab laptopunk szokott menni még 2-3 órát naponta munka miatt. Még nyilván kávégép, telefontöltő, de de ezek csak, alkalmi elektromos eszköz használók.
Az elmúlt 1 hónap alatt nem használtuk a klímát, és a kerti locsoló rendszert is csak 1-2 alkalommal használtuk. Így ment el egy hónap alatt 185 kWh, pedig azt hittem, kevesebbet lesz, hiszen szerintem eléggé a minimumon fogyasztunk. Mi lenne, ha lenne még egy gyerek, még heti egy mosás, mosogatás, és netalántán a 40 fokban a klímát is bekapcsolnánk?
Azt gondolnám, egy átlagos háztartásban azért legalább 3-4 ember él együtt, és sokaknál nem kétnaponta, hanem naponta mennek a gépek. Nem értem, hogy jött ki ez a 210 kwh, hát mi majdnem túlléptük, pedig még a kazán nem is indult be :December
Nálunk pl nincs vezetékes víz és villanybojler van, kézi mosogatással sokkal több víz fogy, ami nálunk hatványozottan több áramfogyasztást jelentene, mivel egy ilyen üzemel egész évben a pincében: [link]
Úgyhogy amit a 9-es írt az nettó hülyeség..
9# minek mosogatni? papírtányér!
egyébként aki mosogató gépet használ, duplán mosogat,
először elmossa a csapat, aztán "tisztán" beteszi a mosogatógépbe.
A mi átalányunk évek óta nem változott, 190kwh, 7200ft alatt van kicsivel. 4 en élünk egy nagyobb 2G házban. 2 kisebb háztartás, belül elválasztott, külön bejáratú lakrészekben. Az együttes fogyasztás nem éri el havonta a 210kwh- t. Tény, hogy nincsenek luxusdolgaink, mint klíma, mosogatógép, sőt, még tévé sincs. Csak net, 4 laptop, 1-1 hűtő és mosógép mindkét oldalon.
Az viszont már más tészta, hogy ekkora házat (150m2) nehezebb felfűteni, így gázzal évek óta spórolva éppenhogy beférünk az éves keretbe. A tavalyi össz fogyasztásunk 1723m3 volt. Úgy hogy max 18 fokon ment a fűtés, és fával rásegítünk amikor hideg van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!