Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy férhet bele egy átlagos...

Hogy férhet bele egy átlagos háztartás havi 210 kWh-ba?

Figyelt kérdés

Egy hónapja nézem az áramfogyasztásunkat, kíváncsiságból. 3 fős család vagyunk kertes házban, 2 felnőtt+1 kicsi.

Én nem érzem, hogy pazarolnánk, kb. minden második nap megy egyszer a mosógép és a mosogatógép, 2-3 naponta főzök nagyobb adag kaját (nyilván ezen kívül pl. míg egy tésztaköretet odarakok frissen megfözni, megy a villanytűzhely, de nem sokat).

És kb. ennyit a nagyfogyasztókról, TV 3-4 órát megy egy nap, az egy darab laptopunk szokott menni még 2-3 órát naponta munka miatt. Még nyilván kávégép, telefontöltő, de de ezek csak, alkalmi elektromos eszköz használók.

Az elmúlt 1 hónap alatt nem használtuk a klímát, és a kerti locsoló rendszert is csak 1-2 alkalommal használtuk. Így ment el egy hónap alatt 185 kWh, pedig azt hittem, kevesebbet lesz, hiszen szerintem eléggé a minimumon fogyasztunk. Mi lenne, ha lenne még egy gyerek, még heti egy mosás, mosogatás, és netalántán a 40 fokban a klímát is bekapcsolnánk?

Azt gondolnám, egy átlagos háztartásban azért legalább 3-4 ember él együtt, és sokaknál nem kétnaponta, hanem naponta mennek a gépek. Nem értem, hogy jött ki ez a 210 kwh, hát mi majdnem túlléptük, pedig még a kazán nem is indult be :December

2022. szept. 9. 06:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Villanybojler, elektromos főzőlap van?

Világítás led-es vagy hagyományos?

2022. szept. 9. 06:47
 2/14 anonim ***** válasza:
Hűtőszekrény, esetleg szárítógép, mikró, porszívó, légtisztító, nem LED világítás, bojler ?
2022. szept. 9. 06:58
 3/14 A kérdező kommentje:

Persze, hűtőnk nyilván van :D

Illetve a tűzhely is villany, de mint mondtam, nem főzök naponta, van, hogy még a fagyóból is veszünk ki kaját és 2-3 napig szinte ne sincs kapcsolva.

Minden gép új, A+++-os.Szárítógép van, de nem használjuk ilyenkor. Na meg perze, mint írtam, szokott menni pl. porszívó, kávégép, satöbbi, de ezen csak napi 1-2 alkalommal, nem sokat.

2022. szept. 9. 07:07
 4/14 anonim ***** válasza:
Fagyasztóláda?
2022. szept. 9. 08:00
 5/14 anonim ***** válasza:

1 hónapja?

mi van az előző évek számláival?

20 évre visszamenőleg megvannak a fiókban...

2022. szept. 9. 08:04
 6/14 anonim ***** válasza:
... mostani átalányunk 219 kWh, könnyű lesz ebből spórolni.
2022. szept. 9. 08:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Reális a fogyasztásod. Mi csak hétvégén mosunk két adagot, nincs mosogatógépünk, minden lámpa LED-re van cserélve és így 140kWh az átalány.

Ezeken ti is tudnátok spórolni, bár az a 185kWh is elég jó már.

2022. szept. 9. 09:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekünk Havi 640KWh a fogyasztásunk, ebből csak a bojler 220KWh
2022. szept. 9. 11:36
 9/14 anonim ***** válasza:
31%
Bírom, aki itt rinyál, hogy sok az áramszámla, nem tudja miért, de kézi mosogatás helyett (ami 0 kilowattot emésztene fel) géppel mosogat...
2022. szept. 9. 13:00
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy azon a 2, néha 3 naponta beindított mosogatógépen múlik :D

De aki villanybojlerrel melegíti a vizet, annak mondjuk kézi mosogatással igen sok áram és víz fogy.

2022. szept. 9. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!