Szeretnék egy listát írni, melyen szerepelne egy átlagos háztartás számára szükséges összes élelmiszer alapanyag, tisztítószer, tisztálkodószer, minden nélkülözhetetlen dolog?
Nem vagyok túl gyakorlott háziasszony, bevásárlások alkalmával valami mindig kimarad,így hetente többször kell boltba menni.Ezt a heti többszöri alkalmat szeretném egy alkalomra csökkenteni, így egy listát írok, hogy minek szükséges mindig lennie itthon.
Tehát nem csak élelmiszereket, alufóliától kezdve wc papirig, tisztítószerig, mindent gyűjtök.
Átlagos 4 fős család vagyunk, szóval semmi különleges igényünk nincs, a legszükségesebb dolgok vannak mindig itthon.Köszönöm segítségeteket!
nincs két egyforma család,
így olyan listát se tudunk írni ,ami nektek tutira jó lenne,
-pl hiába irkálja ide bárki,hogy sütőpapírt vegyél ám,ha te nem is használod semmire,
Köszi!A sütőpapírt már írom is a listámra:)
Már elkezdtem írni, természetesen azzal bővítem, ami számunkra szükséges.
Akár azt is írhatjátok, nektek mi van otthon:).
Igen,másfél és 3 éves gyerekek.
Nehéz velük boltba menni, illetve spórolni is szeretnénk, ezért szükséges, hogy minél ritkábban kelljen bevásárolni.De mindig elfelejtek valamit:S.
" De mindig elfelejtek valamit:S. "
-dehát ezzel mi is pont így vagyunk,
olyan soha sincs ,hogy :van mindenem itthon és semmi sem kell a boltból ,
Telefonban van jegyzetelési lehetőség.
Mindig ha elfogy otthon valami,ird fel,és legközelebb nem felejtessz el venni.Nekem bevált.
tervezd meg a heti menüt, ha kell, akkor főzős oldalról szedd össze a hozzávalók listáját, és így írd a bevásárláshoz szükséges dolgokat.
nyitogasd ki a szekrényt, írd hozzá ami hiányzik, vegyiáru, wc papír, pzs.
ha valami tartós áru akciós, akkor vegyél belőle többet.
igaz mi csak ketten élünk a párommal, de mindig elég a heti nagy shopping. ha valami kimarad és nem létszükség, akkor az a bünti, h csak jövő héten vesszük meg :)
Nálam a hűtő tetején vagy egy jegyzettömb + toll.
Főzés, mosás, tisztálkodás, takarítás közben, amikor azt látom, hogy valami elfogyott, vagy erősen kifogyóban van, akkor rögtön felírom a listára. Amikor megyek a boltba, arra még felírom, ha kenyér, tej, zöldség, stb. kell.
Ha valamit nem kaptam, vagy mégsem vettem meg, akkor azt otthon rögtön felírom a következő listára, így nem merül feledésbe!
Hát nézzük. Vegyük azt, hogy egy átlagos család, átlagos élelmiszerekkel, tehát nem vegák, bio-k.
A mi családunk bevásárlását írom le
Élelmiszer:
1. hűtő
tej
vaj
felvágott
sajt
tejföl
joghurt
tojás
tejszínhab
2. kamra
liszt
cukor
tésztafélék, mondjuk háromféle már elég: levesbetét, spagetti, nagykocka)
konzervek: felezett őszibarack, májkrém, halkonzerv, melegszendvicskrém, zöldborsó, kukorica.
Háztartási keksz
Babapiskóta
rizs
3. Konyhaszekrény:
"sós" fűszerek: bors, tárkony, petrezselyem, oregano, kakukkfű, szárított fokhagyma
"édes" fűszerek: fahéj, vaníliarúd
élesztőpor, vanilincukor, sütőpor.
Pudingpor, sütéshez étcsoki
kakaópor
Egyéb termékek a konyhába:
uzsonnás műanyag zacskó
alufólia
sütőpapír
konyhai papírtörlő
szalvéta
Tisztítószerek:
WC tisztító
fürdőkád-tisztító
ablakmosó
WC-be dobható tabletta éjszakára, leold minden makacsabb koszt
felmosószer
nedves törlőrongy
sütőtisztító
mosogatószer
konyhai tisztítószer, spray változatban
bútorápoló
Egyéb kiegészítő WC-be:
WC papír
nedves WC papír
WC-be akasztható kosaras llatosító és fertőtlenítő
fürdőszobába:
fogkrém
tusfürdő
szappan
Mosáshoz:
mosópor fehér és színes ruhához, esetleg gyapjúhoz
öblítő
Vanish folttisztító
vízlágyító
színfogó
Egyéb kiegészítő termékek:
folttisztító
hideg zsíroldó
fertőtlenítő spray
függönytisztító mosópor
Fagyasztóba:
késztermékek, pl szilvásgombóc, nudli, félkész sült krumpli, pizza, fagylalt, halrudacskák, zöldborsó, bab, kukorica
Miután megírom ezt, biztosan eszembe jut még egy csomó minden, de most elküldöm ezt a hozzászólást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!