Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ezt már nem bírom,mit tegyek?

Ezt már nem bírom,mit tegyek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok,szüleimmel élek egy kertes házban. Van 2 fiatalabb tesóm,az egyik 16 éves a másik pedig 3 éves lesz decemberbe.

Anyagilag rémesen állunk. Szegények vagyunk,mivel csak anyám dolgozik. Apám le van sérülve így nem tud. Amikor apám dolgozott jól megéltünk,nagyon sokat keresett,ezért elég volt neki egyedül dolgoznia. Viszont amióta elveszítette a munkahelyét illetve lesérült így nem tud dolgozni.Ez miatt anyagilag rémesen állunk,mivel anyám dolgozik csak.

Fillérkednünk kell állandóan,már több mint fél éve ez megy. Anyám megkapja a fizetést és semmi nem marad belőle. Nyáron olyan rossz volt a helyzet,hogy éheztünk is,ez miatt mihelyt elballagtam a gimiből el is álltam dolgozni egy ideig,kiemelem olyan munkahelyre,aminek a körülménye nagyon veszélyes volt.

Ruháink alig voltak,ha voltak azok is szakadtak.Éheztünk,tusfürdőre,fogkrémre,ételre alig volt pénzünk.Emlékszem hetekig főt kaját nem is ettem.

Most is a számlákat nem bírjuk fizetni,a net ki van nálunk kötve,mobil netet használunk. Holnap a gázt fogják kikötni.

Apám "sérülésével" kapcsolatban pedig annyi,hogy anyám arra gyanakszik, hogy apám csak megjátsza az egészet. Amiben lehet igaza van,mellé észre vettem apámon, hogy amióta itthon van sokkal agresszívabb és okoskodóbb,illetve visszaszokott a cigire is.

Anyám állandóan veszekedett vele hónapokon keresztül, hogy vállaljon el valami olyan munkát,ami lehet alacsonyabban fizetett,de könnyű.Mindig azzal jön,hogy ő le van sérülve ezért nem mer meg nem bír dolgozni.

Mi meg itt döglünk éhen miközben a számlákat nem bírjuk fizetni. Itthon is már utálok lenni. Csöveskedni kell,(majdnem) éhezni,net alig van,anyám állandóan idegbeteg és rajtunk vezeti le a dühét,de közben úgy beszél meg bán velem és a tesóimmal,mintha nem is a gyerekei lennénk.

Mit tegyek én? Ezt már nem bírom.

Dolgozni nem tudok,mert sulizok. (Szakmán vagyok) Pár napos alkalmi diák munkákat szoktam csinálni,mert csak erre van időm.

Szeretnék dolgozni és besegíteni,de nem tudok,ez miatt olyan szomorú vagyok meg kétségbeesett,hogy fiú létemre bevallom van amikor sírok a stressztől éjszakánként,rémesen aggódok,hogy mi lesz velünk főleg, hogy pár hónap múlva drágábban kell fizetnünk a házat,az áremelkedésekről nem is beszélve.

2022. szept. 7. 22:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
37%
Gyereket csinálni tud az öreged mi.
2022. szept. 7. 23:53
 2/19 Noren1989 ***** válasza:
23%
Ilyen ez a mélyszegénység...
2022. szept. 8. 00:00
 3/19 anonim ***** válasza:
79%

"Amikor apám dolgozott jól megéltünk,nagyon sokat keresett,ezért elég volt neki egyedül dolgoznia."

Na, ilyenkor gondol normális ember a holnapra és nem veri el minden hónapban a milliókat.

Mert ugye milliókról beszélünk, ha anyádnak nem kellett dolgoznia és bevállalt 3 éve még egy gyereket?

"Fillérkednünk kell állandóan,már több mint fél éve ez megy."

Fél éve?

És ennyi idő alatt sikerült így lezüllenetek, hogy éheztek és egy cérnára nem futja? Csak a nagyon igénytelen ember jár szakadt göncben.

Mert gondolom a "szakadtat" így értetted, nem pedig arra, hogy a cuccod nem annyira divatos! Fél év alatt ugyanis nem változott annyit a divat, hogy a cuccaitok "szakadtak" legyenek.

2022. szept. 8. 00:59
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

Apád lusta, sajnáltatja magát, nem akar dolgozni..

De anyud fizujából szívja a cigit.. ahoz nem beteg..

A cigire menjen a pénz ne is kajára

Tesóidon segíts ha tudsz majd mikor dolgozol de a szüleid.. gázak

Még anyud becsülendő hogy dolgozik de el kellene gondolkoznia van e értelme egy ilyen ember mellett élni mint apud

2022. szept. 8. 01:04
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

Olyan mély a szegénység, hogy cigi kell, tusfürdő kell, és egész nyáron a kertben nem termett egy szem krumpli sem. Meg a rántott csirke sem potyogott az égből.

Most akkor a net ki van kötve, vagy alig van? Ellentmondásos amit irsz.

Megjegyzem, 19-23 évesen én egyetemistaként dolgoztam napi 4 órában, hétvégén 12 órában. Te meg nem tudsz, mert "szakmán" vagy. Értem. De a gimi után elballagtál és egy rendkivül veszélyes munkahelyen dolgoztál pár napot, aztán büdös lett a munka.

Hááááát, így van ez. Kertes ház, aztán se egy csibe, se egy szem krumpli. Dóóógozni sem akarunk, merthát suli.

Viszont jó ötlet sirni a neten, előbb-utóbb felajánl valaki valami segítséget, ingyenpénzt vagy ilyesmi.

Ilyen ez a mélyszegénység...

2022. szept. 8. 02:51
 6/19 A kérdező kommentje:

Nyáron dolgoztam,abból vettem ruhakat,tehát már vannak normális ruháim.

Leírtam már,mobil netet használunk wifi helyett,nem értem mit nem lehet ezen érteni (nem olyan erős mint a wifi)

Diákmunkákat fogok bevállalni,amint értesíteni fog a mentorom.

Még valamibe nem akartok belekötni? Köszönöm a megértést és,hogy ilyen sok jót akaró ember van.

2022. szept. 8. 06:47
 7/19 A kérdező kommentje:

Hármas.

Azt hiszed a pénz ér valamit és,hogy mi pár nap alatt elvertük? Főleg,hogy tudtuk milyen rossz időszak vár majd ránk?

Soha nem néztem le azt,aki szegény,sőt még sajnáltam is.Azon vagyok,hogy segítsek a családomon,kétségbe vagyok esve,nem tudom mi lesz,van minden bajom akkor még itt is nekem állnak? Még ti néztek le engem ez miatt?Senkinek nem akartam soha semmi rosszat,akkor miért teszi ezt velem mindenki?

2022. szept. 8. 06:57
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

Apádnak mi baja van? Nincs is kivizsgálva csak szimulál otthon? Neki semmiféle ellátás nem jár?

Nincs a közeletekben ingyen ebéd lehetőség? Sok helyen biztosítanak különböző szervezetek ingyen ebédet a rászorulóknak (itt ahol én élek itt is van, pedig nem nagy város)

2022. szept. 8. 07:11
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Mit tanulsz?
2022. szept. 8. 08:53
 10/19 Katona Dius ***** válasza:
92%
Most nagyon csak találgatok, de irtad,higy anyukád nem dolgozott. Nem lehet,hogy apukád megunta,hogy mindig ő az aki dolgozik esazert szimulál?
2022. szept. 8. 09:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!