Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mikor kezdtek el fűteni?

Mikor kezdtek el fűteni?

Figyelt kérdés
Amilyen árak vannak nem merem beindítani a fűtést, de jövő héttől már csak 19fokot mond. Lassan be kell indítani
2022. szept. 5. 09:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Időjárás függvénye.

Reggel 23 fok volt a házban (régi, szigetelés nélküli, régi fa ablakokkal), délután kifejezetten meleg van. Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy szeptember legelején fűteni kellett volna. A hónap végén már volt, hogy begyújtottam. Ideális esetben nagyjából október közepétől szoktam fűteni.

2022. szept. 5. 15:44
 12/21 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Októberben általában de ez nem hónap függő ha kell már szeptemberben is.
2022. szept. 5. 17:10
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Novembertől szoktunk fűteni ha fázunk. Volt már, hogy nem kellett, mert még meleg volt.

Egyébként Megosztva megy nálunk a fa és a gázfűtés. A gáz minimumom, 18 fokra van állítva, hogy ne rohadjanak szét a falak/ ne fagyjanak be a csövek, ne kelljen túl sok fát sem használni, és amikor ez már kevés, rásegítünk fával.

Mert ha kint hideg van akkor ezen a fix 18 fok nem segít, mert nem lesz 18 fok a házban, csak pl 16. És kell a fafűtés is. Azzal felmegyünk 20 fokig és az már pulcsiban, mackónadrágban jó idő.

Évek óta így csináljuk. Ezért férünk bele az 1729m3- es gázlimitbe. A tavalyi éves fogyasztás volt 1723.

Ami normál (21-22fokos) fűtésre egy nagyobb ház esetében baromi kevés nyilván, ezért kell a fa is.

2022. szept. 5. 17:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Októberben általában. Ha stabilan lemegy 20 fok alá az itthoni hőmérséklet, muszáj lesz fűtenünk.
2022. szept. 6. 20:12
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
Lakásban vagyok, de elhűlve olvasom, hogy már fűtésen kell gondolkodni. Nálam napok óta nyitva ajtó-ablak, de persze ez gyorsan változhat.
2022. szept. 7. 09:30
 16/21 anonim ***** válasza:
82%
#11-es vagyok. Nálunk pl ma közel 30 fok lesz. Ma reggel 24 fok volt a házban. Minden éjjel nyitott ablak mellett alszom. Eszem ágában nincs még fűteni.
2022. szept. 7. 09:37
 17/21 anonim ***** válasza:
66%
Alapesetben mi ilyenkor már be szoktuk kapcsolni, végül is termosztát van, amíg nem hűl le a lakás, úgysem kapcsol be a fűtés, de a mostani árak mellett még nem merjük. Majd ha már fázunk, és felveszünk egy pulcsit, és úgy is fázunk. Egyelőre még pólóban jól érezzük magunkat. 23 fok van a lakásban.
2022. szept. 7. 23:19
 18/21 anonim ***** válasza:

"felveszünk egy pulcsit, és úgy is fázunk"

ekkor még jöhet a nagykabát

:)

van egy műsor a sprektumon, élet fagypont alatt

-15 - -50 fok közötti létet mutatják be.

2022. szept. 8. 10:23
 19/21 anonim ***** válasza:

"van egy műsor a sprektumon, élet fagypont alatt

-15 - -50 fok közötti létet mutatják be."

De ott is szoktak fűteni. Nem ott van -50 °C ahol alszanak, hanem a szabadban.

Én akkor fűtök, ha bent is 20 fok alá megy a hőmérséklet. Ez időjárás függvénye, nagyjából egy jó hónap múlva szokott megtörténni általában. Most még nagyon nem! Tegnap is nyári meleg volt. Este fél 9-kor 26 fokban jöttem haza, folyt rólam a víz.

2022. szept. 8. 10:46
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
szegény kutyák mégis kint vannak megláncolva.
2022. szept. 8. 11:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!