Panellakók, mennyit fizettek rezsire havonta?
Ezt így nem lehet, h neked szar házad van és hőbörögsz másokra.
Értsd meg, h aki egy nagy/legnagyobb panelba lakik 75m2es 2+2fél szobás panel lakásban lakik, ami hőszigetelt+ új nyílászárós az kb. annyit használ el mint a gáz m3 limit.
De ha többet használna, akkor se tudna áttérni fára és akkor se lenne számottevő különbség ha letekerné a fűtést, mert hiába tekeri le attól a távolban a kazán ugyan úgy fűt.
Ráadásul azok ipari kazánok teljesen más hatásfokkal dolgoznak.
Ez nem úgy megy, h ott a nagy szar ház, nincs rendes szigetelés rajta és eddig ment az ugatás, h aki 0anelba lakik az proli mert kaptad az olcsó gázt.
A panel meg energetikailag korszerűbb, hatekonyabban lehet fűteni stb.
Akkor amikor jobban kijön ez a különbség akkor magyarázol, h hé há fizessen a másik is annyit de inkább többet.
Távhő árában eddig se csak a gáz volt benne, több milliárd tartalékot képeztek a távhő szolgáltatók az is benne volt az árban. Ahogy az is, h X mennyiségű gáz jobban hasznosul távhő esetén tehát levetítve 144m3 gáz az kifűt egy 75m2es 2+2fél szobás "nagy" panelt, amelyik hőszigetlet úgy, h minden helyiségben egyforma jó meleg van. Még ugyan ez a 144m3 megeszi egy vagy két konvektor egy szobába egy Kádár kockaba vagy vájogba.
Most már biztos, hogy megemelik a panelek fűtését is.
Bemondták a tv-ben, hogy már kalkuláció alatt van.
Nem lesz akkora röhögés majd a következő kormányinfó után...
#23: a szigetelt panelben lakóknak nem kell annyira aggódni.
Most megnéztem nálunk a leghidegebb hónapban 550GJ körül van a 130 lakásos tömb hőfelhasználása (fűtés + melegvíz)
Ebből a melegvíz kb 15-20%
Szóval pesszimistán számoljunk 3000 GJ per évvel, az lakásonként 23 GJ.
Nyilván ez átlag, vannak nagyobb és kisebb lakások, de alapvetően ezek az épületek már elég gazdaságosak fűtés szempontjából.
És természetesen nem lenne igazságos a távhőt olcsón tartani.
Ahogy a benzint és a farhátat sem jó.
144m3ig olcsó a gáz.
Levetítve 144m3 gázból egy 75m2es legnagyobb méretű hőszigetelt panelt 25fokra lehet fűteni, minden helyiséget.
Távhő felhasználók minden hónapban többet fizettek mint az elhasznált gáz és a szolg. díj, tartalékkepzés is volt.
Hatósági áras a fa.
Aki panelban lakik nem válthat hatósági áras fa fűtésre.
Gázos ha elhasználta a 144m3 gázt és berakat vagy van kályhája/vegyes kazán akkor folytatja hatósági árasan a fűtést fával. Panelos ezt nem teheti meg, viszont ott meg a távhő ára (amiben eddig is többet fizettek mint fogyasztottak) nem emelkedik ebben a fűtési szezonban.
Vért is hugyozhattok itt, h eddig vírus most meg energetikai szakértők vagytok és megmondjátok mi az igazságos. De attól ezek még így vannak.
Nekem van egy napelemes és egy geotermikus 72-72m2es panelom hőszigeteltek, új nyílászárósak. Minden oldalról fűtenek a szomszédok és alul felül is ahogy én is őket.
Geotermikus nem fogyaszt gázt csak mínusz 6 fok alatt ami pár nap / év DE A TÁVHŐ TÖRVÉNY NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET A GEOTERMIKUS=MEGÚJULÓ ÉS A GÁZ TÁVHŐ KÖZÖTT EGYENLŐRE (MAJD IDŐVEL ELKÜLÖNÍTIK) DE AZ ELMÚLT IDŐBEN HIÁBA NEM HASZNÁL GÁZT A FŰTESRE A PANELBAN A TÁVHŐ ÚGY IS MAGASABB ÁRÁT FIZETEK ÉS A TÖBB EZER MÁSIK GEOTERMIKUS LAKÓ IS. EZ VAN.
Volt egy Kádár kocka kertes hazám is, még energia válság előtt eladtam. Nagyzolhattam volna vele, h 900m2 kert 100m2 ház, 40m2 plusz lakó épület, EZ NEM PANEL. De eladtam a francba. 45 millió lett volna passzív ház szintre megcsinálni. 35 millió lett volna, h annyira energia hatékony legyen mint egy szigetelt panel.
Van egy vályogos kertes hazám az meg ki van adva.
Ott legalább födém 20cm kőzetgyapottal szigetelt. Konvektoros de ha elhsznalják a 144m3 akkor van 2 cserépkályha és akkor hatósági áras fával tudni tovább fűteni.
Én hamarosan eladok mindent és költözünk a családdal déli melegebb országba, legalább a fűtéssel ne legyen gond.
De 2 max 3 évet még ki kell itt húzni sajnos.
Ezt bárki mondhatja.
Ez a legszánalmasabb, legbutább proli emberek tulajdonsága, h se érvek semmi csak,h buta a másik.
Az a legnagyobb baj, h annyi szöveget amennyi az előző kommentemben van nem tudsz értelmezni, túl sok egyszerűen és nem érted. Ezért ha véletlen eljutsz benne egy mondatig ami triggerel akkor elkezdessz személyeskedni, h a primitív szubjektív igazságérzeted helyreállítsd.
Tételesen melyik része volt a butaság?
Az, h 144m3 gáz fűtőértéke elég arra, h egy 75m3 hőszigetelt panelt felfűtsön?
Az, h geotermikus és napelemes panelen is van?
Az, h a távhő törvény nem differenciál jelenleg az árak tekintetében azzal kapcsolatban, h megújult is használnak a fűtésre a távhőnél?
Abban, h egy Kádár kockát 35 millió panel energiatakarékos szintig megcsinálni?
Csak mert ezek tények. A személyeskedésen túl az ostobaság kimaxolasa az amikor tényekkel vitatkozik valaki úgy, h jó akkor hülye aki mondja.
🤡🐒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!