Miért szeretnek az emberek panelban, lakótelepen élni? Budapesti panellakókat kérdeznék!
Továbbra is sokszor hallom, hogy 'átmeneti' meg 'kényszermegoldás', szerintem a magyarok elrugaszkodtak a valóságtól.
Sok embernek ez a valóság és ebből kellene kihozni a legtöbbet. Szigetelt házak, belül felújított házak, ha a környező parkok utak járdák is rendben vannak téve szerintem vetekednek a semmibe felhúzott 'modern' lakóparkokkal. Ezeket anno nagyon jól megtervezték.
Egyedül egy komolyabb pénz kellene hozzá, hogy a teljes környezetet megújítsák.
Én most költözök ilyenbe, elég ijesztő egyelőre de azt gondolom, hogy rengeteg pozitív van ahogy azt a 4-es is írta.
Én családi házban nőttem fel, elég jó környéken, vidéki közepes városban. Jelenleg Budapesten élek egy 35 nm-es panelben, egy elfogadható lakótelepen. Én nagyon szeretek itt élni. Minden itt van a közelben: szupermarketek, patika, posta, DM. Két percre van két buszmegálló is, metró is közel van. Nagyon jó, hogy munka után csak lemegyek és beugrok a boltba akárcsak egy kenyérért, és nem kell gyalogolni mondjuk egy kilométert. A panel sem olyan rossz, mint amilyennek sokan lefestik, persze sok függ a lakóktól. Nekem jó szomszédaim vannak, így nem panaszkodok. Családiban télen rengeteget költöttünk a fűtésre, mégis elég hűvös volt. Itt panelben nagyon meleg van. Igaz, a távfűtés gazdaságtalan, de kis lakásnál nem olyan drága.
Én még kiemelném a biztonságérzetet, bár ez nem csak a panelra, hanem minden társasházra vonatkozik. Családiban jobban félnék egyedül, lakásban azonban egyáltalán nincs félelemérzetem. ű
Persze, nyilván van sok hátránya is a panelnek, de általában azokat hangsúlyozzák ki, megfeledkezve a pozitív dolgokról.
Fiatal korunktól panelban lakunk a feleségemmel. Egyszer költöztünk más városba, így kívánta a helyzet, de itt is panelba. Panelprogram elvégezve, szigetel télen-nyáron, 10. emelet, jó a kilátás, kevesebb a zaj.
Mindkét lakásunk nagyon jó szomszédokkal volt körülvéve. Most nyugdíjasok vagyunk, nem bírnánk a magánházzal. Itt a lakótelepen minden közel van: üzletek, orvosok, kórház, bankok, posták, minden nap 5 autóbusz a metrókhoz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!