Panellakók, mennyit fizettek rezsire havonta?
Egy panellakó, aki előre látta a jövőt, azaz 2022 telét!
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Ha igaz a 24GJ határ, akkor abba mi még beleférünk.
De csak azért mert költségmegosztó van, és azért fizetek keveset, mert nálam úgy is 22 fok van, hogy el vannak zárva a radiátorok.
Ha az eddig szaunázók is letekerik a radiátorokat, akkor már én sem fogok beleférni.
Sokan írták itt a gyíkon is már, hogy 28 C fok alatt nem érzik jól magukat.
Majd ez is változik, ha bejelentik a jövő héten, hogy hányszorosára emelik a távfűtést.
Na mi van prolik mégse lesz 15x a panelban a rezsi?
Nekünk 2 panelunk van egyik geotermikusan van fűzve 60%ban a másik napelemmel.
MI VAN?
olvastok valami számot, h 15x aztán veorulrtok, h vává akkor 10ezer/hó helyett 150 ezer lesz haha.
Aztán kiderül a kormányinfón ma, h forintot nem emelnek. A távhő ára egyébként is mindig és mindenhol a világon elvált a gáz árától.
Távhő díja több mindenből tevődik össze és nem a gáz ára lett 15x ami azóta lement amúgy.
Ez sose így volt, h azert mert sokaknak szigeteletlen, felújítatlan 10x10 kadar kockájuk van vagy vájog ház stb és emelkedik a gaz 144m3 felett 7x esére, akkor a szigetelt, új nyílászárós paneloknak 15xere.
Ha nem tunt volna fel akkor egy 75m2es panel melegvíz + fűtés (egész télen, minden helyiségében egyenletes 25-27fok) maximum 135ezer volt azaz 12x11ezerFt.
MINDIG IS OLCSÓBB VOLT MINT A KÁDÁR JOCKAMEG A VÁJOG MEG A TOBBI KERTES AMIK NEM PASSZÍV HÁZAK.
MINDIG IS OLCSÓBB VOLT
Nem úgy van, h akkor 144m3 felett, ennél amúgy egy szigetelt új nyílászárós, szomszédokkal körbe futott 75m2 2+2fél szobás panel nem használ el sokkal többet.
Ráadás a távhőnél egy rendszeren több száz lakás fut és melegítik egymást.
Szegeden pl. már majdnem az összes ház MEGÚJULÓ GEOTERMIKUS ENERGIÁVAL VAN FŰTVE, AMI -6 FOKIG TELJESEN FŰT AZ ALATT KELL GÁZZAL RÁSEGITENI. HAMAROS AZ EGÉSZ VÁROS ÖSSZES TÁRSASHÁZA ÉS SOK ISKOLA, RENDELŐ IS EZEN A GEOTERMIKUS RENDSZEREN LESZ.
De Budán az ország legnagyobb panel épülete, ahol több ezer ember lakik a Falu háza is napelemes.
De amelyik nem napelemes, nem geotermikus ott is mindig olcsóbb volt a fűtés mint a nem passzív kertes házakban.
Ha emelkedne is a távhő ára ARÁNYAIBAN AKKOR IS OLCSÓBB LENNE MINT EGY UGYAN AKKOR VÉKONYAN SZIGETELT KERTES HÁZ FŰTÉSE.
Körbe fűtés miatt, mert a fogyasztók nem egyénenként, hanem több száz fogyasztó mondhatni közösen veszi meg a szolgáltatást, teljesen más a rendszere a távhőnek. Valamint speciális kategória mert nincs az, h akkor fára áttér a fogyasztó. Ezeket a világon mindenhol Ukrajnában is, Oroszba is, Izlandon is figyelembe veszik. Nem úgy van, h proli olvad egy számot 15x akkor hu annyiszora lesz hahaha.
Az ezzel a baj, hogy a távhőhöz kevés kivételtől eltekintve kell GÁZ!
Namost ha én a házamban szétszopom a fszt, mert hoznak egy ilyen barom rendeletet és a gáz mint olyan konkrétan a patás ördöggel szerepel már egy lapon.... akkor igenis MINDENKI MÁS IS akinek gáz nélkül nincs fűtése is fizessen!!! Ne csak én!
A panelos távhősök meg a gázkazános társasházasok amúgyis kivételezett helyzetben vannak amiatt hogy ha a szomszéd fűt, nekem konkrétan nem is kell. Normális ez? Normális az hogy kint -10 de én januárban egy alsógatyában jövök megyek? Hát rohadtul nem az. És igenis vegye ki a részét a távhős is ezekből a szrokból!
18,
Én úgy tudom, hogy a házakban fűtésre használt gáz meg a paneles távfűtés előállításra használt gáz az nem ugyanaz a gáz, van valami különbség köztük minőségben is és árban is, az egyik drágább, jobb minőségű gáz, a másik olcsóbb és rosszabb minőségű, de ezt nem tudom pontosan hogy van.
Egyébként teljes mértékben egyetértek veled távfűtéses panelesként. Nekem pl. semmi bajom nem lett volna azzal, ha távfűtésnél is húznak egy limitet, aztán aki alatta van az kedvezményesen kapja, aki meg felette, az a limit fölé eső részt 7x-es áron (de nem 15x-ös áron, mint ahogy a hírek erről szóltak korábban). Ez amúgy teljesen korrekt szerintem, hogy ne csak az egyik oldalnak b.sszunk oda, hanem akkor mindenkinek. Csak akkor mindenkinek EGYFORMÁN, ne legyen az egyiknek 7x-es, a másiknak meg 15x-ös.
19 Egyetértek.
Persze én se 15-szörös díjon számolnék, csak az elv... mindenki használ gázt vagy közvetve vagy közvetlenül. Egyik fizet másik nem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!