Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Rezsicsökkentés csökkentése...

Rezsicsökkentés csökkentése után, kinek hogy alakult az első gázszámlája?

Figyelt kérdés

2022. szept. 3. 20:48
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
83%
#20, hát én sem hallottam eddig erről, de más fórumokon előszedték a pontos szabályozást - már jogászok tépik cafatokra -, és ott van benne. Biztos valami nyomorult, apróbetűs rész, amit az ügyfélszolgálaton nem tartottak fontosnak közölni, de most sürgősnek találták előszedni. A lényeg, hogy még több lét lehessen lehúzni, és csörögjön a kassza....
2022. szept. 4. 22:29
 22/59 anonim ***** válasza:
80%

20. Mi sem. Most vették elő a dolgot havi diktálósok esetében. Mert nem elég a fix fogyasztási jelleggörbe aminek meg kell felelni havonta.

Csak tájékoztatni felejtettek el arról, hogy most előveszik a felhasználási módot is. Hogy ezer éve mire lettünk regisztrálva a szolgáltatónál. A mi szerződésünkben nincs is benne ez. 6x olvastuk végig 4en. Sehol nem szerepel. Csak abból tudtuk meg hogy nem stimmel, hogy most 10m3-re magasabb számlát kaptunk mint kellett volna.

Rengetegen kaptak most emiatt lakossági piaci áras számlát alacsony fogyasztás ellenére is.

2022. szept. 4. 22:44
 23/59 anonim ***** válasza:
78%
Én havi diktáláson vagyok, az éves felhasználás összesen 424 köbméter volt, a legutübbi nyári havi leolvasás 15 köbméter volt, erre küldtek ki 13.168-Ft-os bruttó számlát. Kezdek ideges lenni.
2022. szept. 5. 05:10
 24/59 anonim ***** válasza:
27%

21-22-23: Hát úgy néz ki, figyelemelterelés, ne legyen kapacitásod valami sokkal fontosabb dolgot észrevenni, megcsinálni...

Die Hard 5, ha emlékeztek. Aki nem emlékszik, nézze meg, nem hosszú.

2022. szept. 5. 05:20
 25/59 anonim ***** válasza:
70%

23-as vagyok, pontosítok, tehát 15 köbméterre a bruttó számlaérték összesen 10 645 Ft

Ehhez hozzácsapták a korábbi időszaki hátralék 2 523, tehát az előző hónap 2523-Ft-ját, ami még nem lett befizetve, tehát a valós új számla több, mint a 4*szerese az előző havinak ugyanakkora fogyasztásra.

A kérdés az, hogy el lehet e érni az ügyfélszolgálatot ilyen leterheltség mellett, ha igen át lehet e menni általányba, mert nekem az éves általányom a jelenlegi rezsivédett átlag negyede.

Ennek ellenére világpiaci árat fizetek egy apróbetűs sz.@ miatt, amiről semmilyen tájékoztatást nem adtak, ABSZURDISZTÁN a köbön, akarom mondani a köbméteren....

2022. szept. 5. 07:06
 26/59 anonim ***** válasza:
73%
Az éves leolvasást követő 30 napon belül lehet átállni diktálósról átalányra (és fordítva). Lehet, hogy most, hogy van ez a cirkusz, engedik közben is, de az alapszabály a leolvasás és a 30 nap.
2022. szept. 5. 09:54
 27/59 anonim ***** válasza:
70%
Értem, és ha nem lehet átállni addig, akkor ezt az éves leolvasasnal túlfizetésként kezelik, vagy mindenki megszívja? Nagyon igazságtalannak érzem ezt a helyzetet
2022. szept. 5. 12:17
 28/59 anonim ***** válasza:
58%

27. Én sem igazodok már ki ezen. A híradóban azt mondták, hogy az éves leolvasás után jövőre, ha befértünk az 1729m3 keretbe akkor visszajár elvileg, de ki tudja mit találnak még ki, hogy aztán ne kapjuk vissza. Az a baj, hogy nekünk az éves elszámolás most már megvolt még az új rendszer bejelentése előtt, egyáltalán nem biztos hogy engedni fogják , a szerződésmódosítást a fogyasztási mód változtatását, vagy az átalányra átállást mert ott allítólag leszarják a fogyasztás módját. Most a diktálósok vannak ezzel is szivatva.

" Aki nem emlékszik nézze meg"

Mit? A a szerződést?

6x olvastuk át a szerződésünket, 4 en, NINCS benne , hogy milyen felhasználási módra lettünk regisztrálva.

2022. szept. 5. 13:17
 29/59 anonim ***** válasza:
58%
27# éves leolvasásnál, ha nem léped túl a kb.1790 m3, akkor visszakapod.
2022. szept. 5. 13:19
 30/59 anonim ***** válasza:
73%
29. Ha addig mêg nem találnak ki mást... Ez a felhasználási módos hiszti is most utólag jött elő amiért most sokan kaptak indokolatlanul nagyobb számlákat. Csak éppen nem tajékoztatták előre erről a fogyasztókat.
2022. szept. 5. 13:24
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!