Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyiért éri meg napelemes...

Mennyiért éri meg napelemes áramot venni?

Figyelt kérdés

A szomszédomnak nagyon sok napelemje van és egy hónapja én is tőle veszem az áramot. Napi 25kwh-t bír a rendszer, de annyire nincs is szükségem, múlthónapban csak 270 kwh-t fogyasztottam tőle, és 25forintban egyeztünk meg, ami 6750 forint volt. Nálam is ő kötötte be az áramot és felszerelt egy villanyórát meg 2 konnektort amibe a napelemes áram megy. A ház többi konnektorja a hálózati áramra van kötve, de azokat már nagyon ritkán használom.

Igaz, hogy a 25ft/kwh picivel olcsóbb a szolgáltatói árnál, de tekintve hogy neki teljesen ingyen van, nem pofátlanság ennyit kérni érte? Ráadásul mindez feketén, mert sehol nem fizet utána adót és be sincs jelentve.

2022. aug. 30. 13:01
1 2 3
 11/22 Majatom ***** válasza:
Annyiban tévedsz kérdező, hogy neki sincs ingyen ez az áram, hiszen a rendszert ki kellett építeni, volt egy egyszeri több milliós kiadása, aminek meg kell térülni. Majd csak azután lesz ingyen, ha már megtérült a beruházás. Egyébként évi 12.000 kWh értékesítése a szolgáltató felé adómentes, mindazonáltal nem vagyok benne biztos, hogy a szolgáltatón kívül másnak is eladhatja-e a megtermelt áramot, de még az is lehet, hogy igen, és ez a része sem törvénytelen a dolognak. Én azt nem értem, hogy miért akarna rábeszélni, hogy cseréltesd ki a mennyezeti lámpákat egyenáramúra. Nem az egyenáramú részt vitatom, hanem azt, hogy a lámpákat, amik akkor kellenek, ha sötét van, de ugye akkor a napelem se termel. Vagy sziget üzemű napeleme van a szomszédnak, tehát akkumulátorokat tölt nappal a rendszer?
2022. aug. 30. 14:43
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi az a szigetüzemü, de nagyon sok akkumulátora van, mert éjszaka is korlátlanul használhatom az áramot, ha belefér a napi 25kwh-ba.

Ezen kívül hidrogént csinál az áramból és azt nagy palackokban tárolja. Azt ígéri, hogy télen is meglesz a napi 25kw mert télen a hidrogént visszaalakítja árammá. Nem tudom hogy van ez, de valahogy így magyarázta.

2022. aug. 30. 15:07
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

szigetüzem = nincs rákötve a tolvaj bandára . "Ezen kívül hidrogént csinál az áramból és azt nagy palackokban tárolja" ő akkor ilyen őrült tudós ,

de jó az irány másoknak is követniük kellene

2022. aug. 30. 15:23
 14/22 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy kamu kérdés. Trollkodik a kérdező.
2022. aug. 30. 15:30
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
A hidrogenes mutatvanynal tultoltad, aranyom. Az az ami k..vara nem ugy mukodik ahogy a buta kis agyad elkepzeli. A hidrogen kb. 300 bar-os nyomas alatti tarolasahoz irdatlanul draga es veszelyes berendezesek kellenek, amit maganszemely garantaltan nem tud megepiteni vagy beszerezni.
2022. aug. 30. 17:27
 16/22 anonim ***** válasza:

de viszont ezzel a hidrogénnel územeli az autókat, ami így környezet kímélő.

és a kipufogó termékkel öntözi a dinnye ültetvényeket.

2022. aug. 30. 18:55
 17/22 anonim ***** válasza:
25.- ? lassan a 3x annyiba kerül.
2022. aug. 30. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Lehet nem is hidrogént termel, csak a kérdető félreértett valamit. Nem biztos, hogy az egyenáramúság volt a szomszéd kérdésének lényege, hanem a 230V hálózati váltóáram helyett gyengeáramú, trafós LED világítás ajánlott, ami egyirányú áramot takar.
2022. aug. 31. 08:15
 19/22 anonim ***** válasza:
25 Ft-ért még fűteni is megéri vele.
2022. aug. 31. 15:24
 20/22 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Nagyon szórakoztató.

Látszik, hogy profi vagy.

Gratulálok!

2022. aug. 31. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!