Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha ugyan annyit kéne fizetned,...

Ha ugyan annyit kéne fizetned, a napelemet vagy a hálózati áramot választanád?

Figyelt kérdés
Hajlandó lennél napelemet telepíttetni a házadra azért, hogy tegyél egy lépést a környezet védelem felé?
2016. nov. 26. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Nem. Átverés, lehúzás az egész. De a dillók harapnak rá ha van pénzük, sebaj.
2016. nov. 26. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem lennék, hanem vagyok. Napelem, szolár, saját kút. Minden ilyennel előrrébb vagy.
2016. nov. 26. 16:57
 3/9 A kérdező kommentje:

1-nek: Mi lenne benne az átverés vagy a lehúzás?

Ha ugyan annyit kellene fizetned havonta az áramért, akkor mivel húznak le?

2016. nov. 26. 17:37
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Napelem, napkollektor, sőt, szélerőmű, de ez utóbbi nem térül meg, csak plusz biztonság, ha az embernek sok kidobnivaló pénze van s szeles vidéken lakik :D (Plusz poén. Vannak az embernek ilyen heppjei, no.)

Napelem lesz a házon, ha lesz rá pénz, pedig nem jó irányban áll a tető. Egy szomszédnak van, kollektor és elem is, elég jól muzsikál.

2016. nov. 26. 18:32
 5/9 anonim válasza:
Ha a hálózatit nem megújuló energiával termelik, a napelemet választanám. De ettől függetlenül én inkább a hálózatinak vagyok a híve. Lássuk be, elég hülyén néz ki egy szélturbina a kertben, vagy egy napkollektor/napelem erdő a tetőn. Szerintem a hálózatot kéne megújuló energiával táplálni.
2016. dec. 16. 00:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel egyetértek.

Viszont szerintem nem néz ki hülyén a tetőn a napelem.

Persze, lehet úgy rendezni, hogy béna legyen...

2016. dec. 16. 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Ok. Ugyanannyit fizetnél.

Ha a vezetékesen elmegy az áram, hívod a szolgáltatót és megcsinálja. Nem került semmibe.

Ha napelemed invertere berottyan? Fél milla kiugrott, upsz.

Termeljék az áramot a nagyok környezetkímélő módon.

Az ilyen egyedi okosságok sokba kerülnek, nem megbízhatóak.

De akinek kell vegye, nem akarok senkit lebeszélni.

2016. dec. 16. 19:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem az én fél millám!
2016. dec. 16. 22:56
 9/9 anonim válasza:

A napelemre 12 év az inverterre 10 év garancia van. Érdemes némi pénzt félre tenni abból a kb. 3 millióból amit 10 év alatt megspórolunk az áramból. Abból vidáman lehet cserélni egy invertert. ha kell egyáltalán.

Ma már nem kérdés, hogy havi 10-15 ezres villanyszámla helyett érdemes napelemre váltani, hiszen ugyanakkora részlet mint amennyi a villanyszámla lenne.

2017. jan. 24. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!