Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudnék kazánban égetni?

Hogyan tudnék kazánban égetni?

Figyelt kérdés

Napraforgó ocsút szeretnék kazánban égetni, de különösebb eszközpark igénybevétele nélkül, vagy legalábbis házilag megoldva. Ha csak belapátolom, akkor befulladna az egész, nem égne, mivel nem kap levegőt, ráadásul a rács túl nagy résű hozzá, leperegne a hamutérbe.

De ha a kazánházba egy toló levegő ventillátor fújná a levegőt, mintegy felhőt képezve az ocsúból (vannak azok olyan erősek?), akkor már éghetne akár rendesen is, nem is kicsit.

Viszont nem tudom hova tenni a ventillátort, esetleg a hamuzó ajtóra, vagy nem tudom.

Tudtok valami barkács ötletet adni? De tényleg tanácsot kérek, nem leszólást, meg több százezres égőfej tippeket. Azokat már végignyálaztam.

2022. aug. 25. 08:29
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom egy sima iszapleválasztó megvédené-e a tartályt hosszú távon a károsodástól. Amúgy igen, tudom én is hogy az lenne a célszerű, engedni a fát hadd égjen, felmelegíti a vizet, ami majd kering szépen és tartja.
2022. aug. 25. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!