Hogyan tudnék kazánban égetni?
Napraforgó ocsút szeretnék kazánban égetni, de különösebb eszközpark igénybevétele nélkül, vagy legalábbis házilag megoldva. Ha csak belapátolom, akkor befulladna az egész, nem égne, mivel nem kap levegőt, ráadásul a rács túl nagy résű hozzá, leperegne a hamutérbe.
De ha a kazánházba egy toló levegő ventillátor fújná a levegőt, mintegy felhőt képezve az ocsúból (vannak azok olyan erősek?), akkor már éghetne akár rendesen is, nem is kicsit.
Viszont nem tudom hova tenni a ventillátort, esetleg a hamuzó ajtóra, vagy nem tudom.
Tudtok valami barkács ötletet adni? De tényleg tanácsot kérek, nem leszólást, meg több százezres égőfej tippeket. Azokat már végignyálaztam.
Ezért csinálnak ilyesmiből brikettet, pelletet.
Az ocsu felhő a legrosszabb. Ugyanis gyakorlatban egy robbanóképes felhőt készítesz, ami ( porrobbanás) ami az egyik legveszélyesebb.
Csak nem vagyok biztos benne, hogy a sima ocsút vinné-e a pelletégető. Már a héjpellet is 20 ezer / mázsa... A fenyőpelletről nem is beszélve.
Borsószénnel ezek nem bírnak el, apríték égetőhöz meg kazán is kell. És ugye nem most akarok kapkodni a rezsi miatt, amúgy is gondolkoztam rajta, csak ugye mostmár aktuálissá vált, hogy ne kelljen minden nap begyújtani, meg őrizni a tüzet. Nagyon erős a kazánunk meg a fa hőértéke a kis vízkörünkhöz, muszáj automatizálni valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!