Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudnék kazánban égetni?

Hogyan tudnék kazánban égetni?

Figyelt kérdés

Napraforgó ocsút szeretnék kazánban égetni, de különösebb eszközpark igénybevétele nélkül, vagy legalábbis házilag megoldva. Ha csak belapátolom, akkor befulladna az egész, nem égne, mivel nem kap levegőt, ráadásul a rács túl nagy résű hozzá, leperegne a hamutérbe.

De ha a kazánházba egy toló levegő ventillátor fújná a levegőt, mintegy felhőt képezve az ocsúból (vannak azok olyan erősek?), akkor már éghetne akár rendesen is, nem is kicsit.

Viszont nem tudom hova tenni a ventillátort, esetleg a hamuzó ajtóra, vagy nem tudom.

Tudtok valami barkács ötletet adni? De tényleg tanácsot kérek, nem leszólást, meg több százezres égőfej tippeket. Azokat már végignyálaztam.

2022. aug. 25. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csinálj belőle brikettet.
2022. aug. 25. 08:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezért csinálnak ilyesmiből brikettet, pelletet.

Az ocsu felhő a legrosszabb. Ugyanis gyakorlatban egy robbanóképes felhőt készítesz, ami ( porrobbanás) ami az egyik legveszélyesebb.

2022. aug. 25. 08:44
 3/11 A kérdező kommentje:
#2 Utánanézek jobban, de az autóemelős prés házi megoldás járható lenne, ocsút ingyen vagy nyomott áron is tudnék szerezni, papírt már nem biztos, meg hogy utóbbit ilyen mennyiségben honnan, azt nem tudom. De a fűrészpor se túl drága mondjuk. Bár ha az poros, azt szitálgathatom, sokat nem érek vele, ocsút könnyebb pormentesíteni.
2022. aug. 25. 09:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag részben vennél részbe csinálnál egy pelletizáló. Sokmindent lehet pelletizálni. Nem a drágára gondoltam, hanem egyszerűre, mert tüzelés előtt csinálsz egy napi adagot.
2022. aug. 25. 09:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Annyit írnak hogy 50% papír, 50% biomassza. Most akkor 1 kg briketthez kell fél-fél kg mindkét anyagból? Az úgy nem buli. Honnan szedjen az ember akár több száz kg papírt...? Vagy térfogatra van értve?
2022. aug. 25. 09:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Pedig ez csak égőfejjel fog menni.
2022. aug. 25. 09:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Csak nem vagyok biztos benne, hogy a sima ocsút vinné-e a pelletégető. Már a héjpellet is 20 ezer / mázsa... A fenyőpelletről nem is beszélve.

Borsószénnel ezek nem bírnak el, apríték égetőhöz meg kazán is kell. És ugye nem most akarok kapkodni a rezsi miatt, amúgy is gondolkoztam rajta, csak ugye mostmár aktuálissá vált, hogy ne kelljen minden nap begyújtani, meg őrizni a tüzet. Nagyon erős a kazánunk meg a fa hőértéke a kis vízkörünkhöz, muszáj automatizálni valamennyire.

2022. aug. 25. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem puffertartályt raksz be?
2022. aug. 25. 10:35
 9/11 A kérdező kommentje:
#8 Mert nyílt rendszeren vagyok, régi fémcsövekkel, nem vékony ötrétegűvel van szerelve a ház, iszaposodik.
2022. aug. 25. 11:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyik sem zárja ki azt, hogy puffertartályt rakass be.
2022. aug. 25. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!