Jó ezzel a szènnel fűteni? Nem okoz kárt a Kazánban?
Szèn vásárlás előtt vagyok.
Szemezek lengyel dió feketeszènnel. Azt írja 40-60mm szemcsemèret és 5900-6100kcal/kg.
Nyomhatom én ez lemezkazánra vagy inkább keverjem barbaszènnel ami gyengébb?
Azt kell tudni a feketeszénről, hogy magas a fűtőértéke, tehát ha nagyon megpakolod a kazánt, könnyen felforralja a vizet. Lemez kazánnak kisebb a hő tehetetlensége, könnyebben átmelegszik, ott erősebb ez a jelenség, mint az öntvénynél. Óvatosan kell használni.
Igazából a lignit az, ami károsítja a hétköznapi kazánokat: rengeteg benne a kén és a nedvesség, kénessav lesz belőle (nem kénsav) ami korrodálja a vasat, porlasztja a téglát.
A lemez kazánt meg hosszabb távon tönkrevágja a túl magas fűtőérték miatt a feketeszén. Hiába hőálló lemez, kiég, vékonyodik, kilyukad Egy öntvény kazán gond nélkül bírja.
Leg elöbb a rácsot tudja tönkretenni a tűztérbe. Egy jó gyártó megadja, hogy mekkora kalóriáig érdemes benne szenet tüzelni.
Keresgélj a neten kazánokat. Anyagvastagság alapján lehet kalkulálni, keress cikkeket stb. Ha a rács belül nem öntvény, azt gyorsan tönkreteheti. Használd keverve jobban jársz.
Nem biztos, hogy megéri, hátha csak a kéményt fűtöd jobban egy részével
1/6-nak, 50 éves a sima lemezből (2,5mm) lemezből készült kazánom, lignitbrikettel fűtöm, még nem lyukadt ki!!! a vastagabb lemez gyorsabban kilyukad, a tűz és a víz hőmérséklete következtében!!!!!
A gyorsan égő anyagok, sokkal rosszabb hatásfokkal használhatók, gyorsan égnek, a hő jó része a kéményen távozik, olyan mint a fa, tüzelni jó, de FŰTENI nem!!! (nagy kazán kell hozzá aminek jó a hőcserélő képessége!!)
Nem is biztos, hogy keverni kell, volt idő, amikor a kazánszénhez adtak egy olcsóbbat, én átvettem az olcsót szépen FŰTÖTT, ők meg állandóan kormoltak, meg küszködtek!!!
Kazán persze kell, nem is akármilyen, ami manapság nem kapható, csinálni kell!!!!!!!
Sok helyen leírtam már, mi a FŰTÉS!! Ha egy kazánban lángterelők vannak, az komoly hiba, ugyanis a fűtőanyag gáza "CO" hideggel találkozik nem ég el!!!
Ha a tér felül üres lenne, a CO hidrogénnel elégethető lenne, majd a nitrogén és a CO2 ütközése fokozná a HŐT, ez FŰT!!!!
Egyetlen levezető csatornára van szükség, két ajtóra amin mm-es állítású huzatszabályozó van. Ebben a kazánban kétféle égés van, izzás és gyors-égés, 24 órán át fűt, takarítani sosem kell, felügyeletet nem igényel!!!
06-30-711-8164,, ha érdekel!!!!!
Érdekes elmélet. De akkor miért a táskás kazánok terjedtek el? Nem azt mondom, hogy nem hiszem el sőt...
Érdekel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!