Jó ezzel a szènnel fűteni? Nem okoz kárt a Kazánban?
Szèn vásárlás előtt vagyok.
Szemezek lengyel dió feketeszènnel. Azt írja 40-60mm szemcsemèret és 5900-6100kcal/kg.
Nyomhatom én ez lemezkazánra vagy inkább keverjem barbaszènnel ami gyengébb?
Minden szakmában él, "hogy így szoktuk!" és eltéríteni az embereket nagyon nehéz, meg hát új kazán kell, amiben minden kivitelezhető, az alap, hogy minden fűtőanyagot úgy kell elégetni, hogy gáz keletkezzen, ez az izzítás, kevés oxigénnel CO lesz, annyi oxigénnel, amennyit hasznositani tudunk!
Ez azt jelenti a keletkező CO-t, az izzás felett el kell égetni!!!!!!
Ehhez olyan anyagra van szükség, ami akár szikrával is meggyújtható, ez a hidrogén, amit az izzó szén vízből állít elő, ugyanis az oxigént a szén
elrabolja, de a hidrogén majd akkor gyullad meg, ha a szekunder levegőt megkapja és a CO-val együtt gyors-égéssel elég! Ezután van szükség a felső üres térre, ahol a meleg CO2 és a nitrogén ütközni tud, ezzel sok hőt termel, ami a falnak csapódva leadja hőjét és a kéményen hidegen távozik!!
Én egy darabig próbáltam rábeszélni embereket, ez a városi gáz, amit 7.be tanultunk, és a kazán is egyszerű, mindenképp megéri, a NEHÉZ kazánokra van vevő, érdemes cserélni, még télen is addig a másik fűt(?)!!!!
volt egy érdeklődő, cseh , öntöttvas kazánban kísérletezett, nem lett jó!
Feladta és a drága szénnel fűt(?)
Ahogy írja, nem sokból telik átalakítani, a vízzsákok csak koromfogók, és a kémény kivezetést kell a középső ajtó felső szintjére tenni, az égésterméket a plafontól 2cm-re levezetni egy lemez csatornával!!!!!
Ezt én kemence hatásnak hívom!!!!!
Csak óvatosan, mert ez az ürge olyan marhaságokat terjeszt, hogy a szént vizezni kell, mert abból lesz a hidrogén, amitől rakétaszerűen ég a kazán.
Olyan igazi hasadba lyukat beszélő kókler.
13/13 nak! Nem tőlem származik a szén vizezése, régen a kályhákban is így fűtöttek!!!! Volt egy másik "marhaság" is, amit úgy hívtak, hogy VÁROSI GÁZ!
Lehet, hogy kókler vagyok mert a hetedik osztályt még elvégeztem, a városi gázról ott tanultam, az a vízgőz áttolásáról szólt izzó szénen, hogy, hogy nem, a városi gáz COH volt már akkor is, mert a CO-t ha nem égetik el, 605 °C-on robban!!!!
Érdekessége a dolognak, hogy akkor a CO-t a hidrogénnel elégették, semmi gond nem volt vele, MA naponta házak égnek le és hányan halnak meg
kazánrobbanás után!!!!!!!
Rakéta szerűen ÉG a kazán, nem ég, az csak egy hőcserélő, hogy mégis nem rossz a meglátása, mert ha figyelembe veszi, hogy a meleg CO2, ütközik
a meleg nitrogénnel és az fokozza a HŐT, ott már égés nincs, MÉGIS EZ FŰT! ( atomerőműben az uránt neutronokkal bombázzák, állítólag az is jól fűt, akkor inkább atomerőmű szerűen működik!!)/Csernobil!!/
Köszönöm hozzászólását, én csak azért foglalkoztam a fűtéssel, mert van egy motor találmányom és a motoroknál is gond van az égéssel!!!!
Ebben is szívesen vitatkoznék Önnel, hátha rávezet egy jó megoldásra?
A motor 10 hengeres, 3kg és 80 LE!!! Az sem kell senkinek, inkább leesnek a kis gépekkel, ha azt mondja akkus repülő, Pécsen a bemutató előtt
lezuhant két berepülő pilótával!!!!!
A fejlődés nem áll meg, de nem árt ha régről is vannak ismereteink!!!!!!
MINDENKINEK!!!!! Olcsóbb egy telefonhívás, mint ÚJRA ÉPÍTENI A HÁZAT!!!!
Ezen is vitatkozhatunk, nyugdíjas vagyok ráérek!!!!!
Így szokott lenni, ha valaki megtronfol valamit az addigi biztos érdeklődők is bizonytalanok lesznek!!! Egyszer valaki "marhának" hívott, mert azt
mondta a marhában nem lassú égés van hanem izzás! Nem kis meló volt az igazi
marha négy gyomrának működését leírni, az engem is meglepett, hogy mágnest
etetnek a tehénnel, (nem írom le miért?) olvasson utána, én RÁKOSI által írt könyvből tudom, meg vettem a fáradtságot, megkérdeztem egy marha istállóban és igaz!!!!
Másik alkalommal: Szentgyörgyi és C, bunkó vagyok, mert Szent-Györgyi
ÉS C!!!! Az első energetikus C=szén, a második biológus, a C=VITAMIN!!!
Szóval nem egyszerű az élet, én számtalan helyen keresem a megoldást, tehát nem azt írom le amit más a hasára ütve mond, hanem amit kipróbáltam, természetesen a saját szavaimmal!!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!