Most ennek a gázáras MJ-os módosításnak már megint mi értelme volt?
Figyelt kérdés
Értem én, hogy nem egyforma 1 m3 esetében mindenhol, de pont ezért kellett volna eleve CSAK MJ-ban, nem pedig minkettőben megadni az éves keretet a rendeletben. Erre hagyták tovább tombolni a dilettanizmust, mert valami hülye nemhogy kihúzta volna rendeletből az 1729 m3 szavakat, hanem felemelte a MJ értéket a legjobb gázhoz igazítva. És, hogy miért baj ez? Mert most meg a másik társasággal szúrtak ki, ahol gyenge a gáz, hiszen ő 1729 m3-ből kevesebb energiát tud kinyerni, mint az, akinél jobb, vagyis a hatósági árasból kevésbé tudja felfűteni. A különbség ráadásul nem is kevés, kb 10%!2022. aug. 24. 16:57
11/14 anonim válasza:
Engem inkább az érdekel, hogy a rezsicsökkentett rész felett is figyelembe veszik a fűtőértéket? Mert ha 10% is lehet az eltérés, akkor elvileg 752 Ft-ért nem 1 m3, hanem 1,1 m3 járna. Azaz az egész számlának olcsóbbnak kellene lennie, ha rossz a gáz fűtőértéke.
12/14 anonim válasza:
#11 Pontosan. A teljes elszámolás fűtőérték figyelembevételével van. A limit alatt is, és afölött is. Plusz a limit értéke is a fűtőérték figyelembevételével lesz megállapítva!
14/14 A kérdező kommentje:
Azért jól tökön lőtték magukat. Legalább +100 millió m3-t bevontak utólag a kedvezményes árba, ami legalább +50 mrd Ft, pusztán csak azért , mert egyrészt elcseszték az elején a kapkodásban, másrészt mert makacsul ragaszkodnak a bedobott 1729-es számhoz.
2022. aug. 26. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!