Használtok at kazánt?
Nem csalás csak sokat fogyasztanak. 4-6-8 kw mégis mire elég? És ez a felvétele, nem a leadott teljesítmény.
Kedves #1 google... AT kazán, első találat.
Jelenleg milyen radiátoraid vannak? Nekünk romantic, tagonként 152 w teljesítménnyel.
A mi házunkat a jelenlegi radiátorok mellett egy kb. 17 kw-os kazán fűti ki, 60 fok előremenő esetén. 90 m2 fűtött területről van szó.
Szóval nem tudom... Lehet hogy kifűti a kívánt teret ez a kis kazán is, csak nem mindegy meddig kéne menjen hozzá. Meg azért, 8 kw-hoz már nem árt egy kicsit nagyobb teljesítményű elektromos rendszer... az meg plusz pénz, nem is kicsi.
Akkor legalább úgy írta volna, hogy AT kazán, így arra gondoltam, hogy elírás.
Aki villannyal akar fűteni, az klímát vagy hőszivattyút használjon H tarifával.
Igen, ez igaz.
Így a 200 valahány forintos 1 kWh-ból 1 kWh meleget állít elő a villanykazán.
Míg egy klíma 3-4-et.
Tehát így is sokkal olcsóbb.
Ha jól emlékszem összesen 108 tagnyi radiátorunk van.
Amúgy így: [link]
illetve: [link]
Nekünk a régi Romantik van, de tulajdonképpen azóta forgalmazzák, kis módosításokkal. Akkor még volt 24 tagos is, most nem árulnak ha jól látom csak 20-ig.
A képet megnézed, akkor egy tag egy függőleges "csík". Tagot nem az egész radiátorra értettem, de te igen.
"Félek, hogy csalás"
Nézd, a villanykazán az egy fűtőpatron, belelógatva egy tartályba, melyen átfolyik a víz. Nem sok csalási lehetőség van eddig. Nekem haverok hegesztettek össze egy vaslemez tartályt, 2 vízcsőcsonkkal, amelybe belelóg egy (több) befenekelt cső, abban/azokban meg cekaszos-porcelános boylerbetét van, ami tehát így vízleeresztés nélkül cserélhető.
Onnantól kezdve persze van megmagyarázandó dolog, hogy egyrészt azt írja, azért drága, mert 25 évig jó, másrészt azt írja, a második év után ajánlatos kötni velük karbantartási szerződést, évi 20-30 eFt összegűt.
Kérdés, hogy mit kell karbantartani rajta, és hogy valóban bírja-e 25 évig.
Amúgy kicsi, aranyos, és arról nem tehet, hogy a villanyfűtés k* drága a többihez képest (most már persze mindig hozzá kell tenni, hogy milyen határig).
#7 "Tagot nem az egész radiátorra értettem, de te igen."
Nézd hülyének a közvetlen rokonaidat.
9 cm egy tag szélessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!