Fagyasztó vs áramfogyasztás?
Figyelt kérdés
Minden spórolós cikk, oldal, fórum azt irja, hogy fagyasszuk le a dolgokat, de tényleg megéri?
A lakásban télen kb 20 fokos, nyáron 27 fokos helyiségbe tudnék betenni egy 180 magas mélyhűtőt, jó energiaosztályú, ez mennyit pénzbe kerülne kb havonta vagy évente?
2022. aug. 16. 16:10
1/5 anonim válasza:
Meg van adva az éves átlagfogyasztásuk, azzal tudsz számolni. Energetikai cimkén rajtavan.
2/5 mindentudó99 válasza:
Az újak már alig fogyasztanak. Mikor a 20 éves fagyó tönkre ment lett helyette új 2000 forintal csökkent a villanyszámla
3/5 anonim válasza:
20 kWh-t is fogyaszthat havonta.
De mit is akarsz lefagyasztani?
4/5 anonim válasza:
Nekem van egy amerikai stílusú kombinált hűtő-fagyasztó a spájzban, egy fagyasztó szekrény a szuterénben, és egy hűtő a teraszon. Éves átlagban 96 ezer forintra jön ki a 3 hűtő fogyasztása.
5/5 anonim válasza:
#4-es vagyok, és most jövök rá, hogy csak az anyagi oldalát írtam, de nem részleteztem, hogy miért éri meg lefagyasztani. Egyrészt tartok a fagyóban mirelit késztermékeket, amiket boltból vásároltam. Röszti, mini-pizza stb. hogy ha este későn ér mindenki haza, akkor esetleg 20 perc alatt meleg vacsorát lehessen előteremteni a fagyóból. Másrészt nagy kertem van. A málnától az áfonyáig és a cukkinitől a reszelt almáig vannak dolgok, amiket lefagyasztok télire. A harmadik indok meg az, hogy az általam készített készételből is egyszerűbb nagyobb, két- háromszoros adagot készíteni (egy főzés egy koszával) és egy-két részletet lefagyasztani belőle. Szilvás-gombócból például sosem egy adagot készítek, amikor csinálom. Egy előkészülettel három adagot is elkészítek, két adagot lefagyasztok, és egyet készre főzök. Legközelebb már nincs macera a krumpli megfőzésével, összetörésével, gyúrással. Szóval én kimondottan szeretem, és eszem ágában sincs a spórolás jegyében lemondani a fagyasztó jelentette előnyökről. Lehet kicsit többe fog kerülni, de ha a szükség úgy hozza, akkor inkább másról mondok le, mint a fagyóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!