Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Lehet/érdemes nagyobb áramfogy...

Lehet/érdemes nagyobb áramfogyasztást diktálni mint a tényleges, hogy kihasználjuk a limitet?

Figyelt kérdés

Most volt a leolvasó egy hete, legközelebb jövő augusztusban jön, szóval ilyen szempontból nem buknánk le.

Nyáron a kvóta alatt fogyasztunk, télen magasan fölötte.

Lehet annak következménye, ha most a fűtési szezonig diktálok kb havi 210 kwh-t, pedig nem használunk el annyit?

Lebuknánk, és ha igen akkor milyen retorzió lehet ilyen esetben?

2022. aug. 16. 10:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Ugyanis

1/a hirtelen “megugrott” fogyasztásodat azonnal ellenőrzik.

2/ nem tudod eltüntetni a valóst.

Regisztrálj, lépj be az oldaladra. 3 évre visszamenőleg látod a beolvasást. Pontosan látják, hogy ha “véletlenül éppen most” megugrott a fogyasztásod, akkor valami nem stimmel. Ha kibukik, durván megbüntetnek, és büntető feljelentést tesznek ellened csalásért, félrevezetésért a vélt haszon érdekében.

2022. aug. 16. 11:07
 2/16 A kérdező kommentje:

Regisztrálva vagyok évek óta. Ez nem többszörös fogyasztást jelentene, hanem pl 170 helyett 200. Szóval nem 40 helyett akarok 210-et diktálni hogy drasztikus legyen.

Nekem fura lenne, ha pár 10 kwh miatt is ellenőrizgetnének, mi van ha veszek egy új háztartási gépet?

2022. aug. 16. 11:12
 3/16 anonim ***** válasza:
58%

1. Ne járasd a tévét, számítógépet éjjel-nappal. Csak akkor kapcsold be, amikor konkrét célod van vele.

2. Pakold tele a mosógépet, mosogatógépet, ha lehet, éjszaka járasd.

3. Ahol lehet, telepíts mozgásérzékelő lámpát. Előszoba, bejárati ajtó.

Kis teljesítményűt.

4. Ha villanybojlered van, csak zuhanyozz.

5. A konyhai vízmelegítődet ne tartsd bekapcsolva, mert az melegít, kihűl, melegít, megy a penzed ki az ablakon.

Stb.

2022. aug. 16. 11:12
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
A nem valós jelentés a következő évesnél kibukik.
2022. aug. 16. 11:14
 5/16 A kérdező kommentje:

Ezeket már mind csináljuk (kivéve a mozgásérzékelő, aminek nem sok értelme lenne az állatok miatt).

Természetesen úgy gondoltam hogy jövő augusztusra már ismét a valós értéket közelítsük.

Csak jelenleg augusztusra több olcsó áram jár mint februárra, ami nem életszerű...

2022. aug. 16. 11:18
 6/16 anonim ***** válasza:
97%
Nem akarok csalásra biztatni senkit, de a kutya nem jött ellenőrizni, amikor beszereltettem két klímát és az éves fogyasztásom a duplájára ugrott a fűtés miatt.
2022. aug. 16. 11:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapban nem értem!

Hogyha most volt nálatok az éves leolvasás, akkor 30 napig módosíthatod a feltételeidet.

Állíttasd át magad átalányosra, havi fix 210 kWh-ra és mivel úgyis éves elszámolás van, nem kell havonta furfangoskodnod és rezgő farpofákkal csengőfrászban lenned.

2022. aug. 16. 11:58
 8/16 A kérdező kommentje:

Az átalánynál a tavalyi év fogyasztását veszik alapul?

2022. aug. 16. 12:00
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem 7. válaszoló vagyok, de igen automatikusan azt veszik figyelembe, viszont az átalányt bármikor változtathatod, emeltetheted, csökkentetheted, csak egy telefonba kerül. (e.on-nál legalábbis)
2022. aug. 16. 12:04
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha átalányos vagy és nem kérsz módosítást, akkor igen, mert ezzel jóváhagyod az összeget.

De diktálósról áttérhetsz átalányosra a megadott 30 napon belül, vagy átalányosként módosíthatod egy neked tetszőleges összegre.

Én tavaly duplájára emeltettem az átalányomat, mert olyan életmódbeli változás történt nálunk, ami ezt indokolta. De az okát a fene sem kérdezte, tudomásul vették, hogy a dupláját akarom fizetni.

2022. aug. 16. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!