Na most akkor diktáljak, általány vagy mi?
Olyanoktól szeretnék választ, akik nem csak feltételeznek, hanem esetleg már sikerült utánaérdeklődni stb.
Mi mind áramból, mind gázból kb az átlagot fogyasztjuk éves szinten. Eddig diktáltunk havonta, de most nyáron pl klíma miatt túl vagyunk az áram átlagán. a gázfogyasztásunk meg kb követi azt a megadott görbét, de itt ott felé csúszik, máskor alatta van.
Na most két megoldást látok:
1, áttérünk általányra, de kérdés ezt lehet-e úgy, hogy azt mondom hogy havonta 144 gáz, 210 áram és ha lesz túlfizetés majd leolvasásnál kérem vissza. Szóval lehet-e ezt most így évközben?
2, diktálgatunk, de nem a valós értéket, hanem annyit, hogy hozzuk az elvárt számokat minden hónapban, ez így macerásabb kicsit.
Mivel nem a rezsinövelés körül forog az életem, ezért maradok a havi átalánynál.
Állítólag marad az éves elszámolás, akkor meg minek szenvedjek vagy trükközzek vele havonta?!
Én felhívtam az eont, nekünk ott van az áram.
Azt mondták, ha most beállítok egy átalányösszeget (eddig is volt, csak változtatni akartam rajta), akkor azt fogják küldeni minden hónapban, és az évi egyszeri elszámolásnál jön majd ki a különbség.
6. Kb 5 másodpercembe került kideeríteni 🙂. Beütöttem a keresőbe hogy Eon villany és kidobta.
A diktálás mindig jobb, mert saját jól felfogott érdekünkben célszerű képben lenni évközben folyamatosan, ha meg már leolvassuk, akkor miért ne? A másik, ami miatt jobb, ha eddig valaki átalányos volt, viszont felette van a vonalnak és most spórolni akar. Jobb, ha nem 1 év múlva kap jóváírást, hanem már évközben sem lesz neki drágább.
Gáz: nem baj az ingadozás. Jelleggörbe alapján megy a fogyasztás, amelyik hónapban az időarányos szumma fölé kerül, piaci árú is lesz benne, ha aztán visszaesel alá, beszámítják ezt. Ha jövő év júli 31 napján az éves keret alatt marad a szumma, akkor úgy fog kijönni, mintha az egész hatósági áras lett volna, hiába lengett ki évközben fölé is, az évközben fizettett piaci ár, meg a havi jóváírások ki fogják egymást egyenlíteni.
Áram: az E.On-nál az éves keretig mindenkinek hatósági, aztán az utolsó hónapokban meg jön a nagy számla (ha nem férünk a keretbe).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!