Ha augusztus 1 előtt bediktálok 500 köbméter gázt, akkor azt a régi áron fizetem és nem is lesz semmi hátulütője a dolognak?
mi villannyal diktáltunk 100kW-al többet, valszeg semmi extra.
Gáznál azért gyanús, hogy hirtelen elhasználtál 500m3-t 38 fokban. Ráadásul kérdés miként számláznak. Diktálásnál van valami görbe. Pl Júliusban asszem 14m3 a határ. Lehet kiszámláznak neked 486m3-t emelt áron :)
Mi van ha közben a szolgáltató ellenőriz ?
Szándékos csalás .Mert bíztos elindul az energia kommandó is.
"Ha augusztus 1 előtt bediktálok 500 köbméter gázt, akkor azt a régi áron fizetem"
Igen.
"nem is lesz semmi hátulütője a dolognak?"
Ugyan úgy, mint bármilyen más csalás esetén, egészen addig semmilyen hátulütője nem lesz, amíg le nem buksz vele.
Utolso ket jogaszhuszar linkelhetne valami jogszabalyt ami miatt ez csalas lesz.
Ja, hogy nincs ilyen? :)
Biztos vagyok benne, ha sokan csinálják ezt, akkor ki fognak menni ellenőrizni.
E.on ezt írja:
"Kérjük, ügyeljen rá, hogy tényleges mérőállását pontosan diktálja be. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatjuk, és módosíthatjuk a hálózati elosztó leolvasása alapján."
"Utolso ket jogaszhuszar linkelhetne valami jogszabalyt ami miatt ez csalas lesz.
Ja, hogy nincs ilyen? :)"
Tessék:
"BTK 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!