Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi lesz itt ha befutnak ezek...

Mi lesz itt ha befutnak ezek az új rezsiszámlák? Apokalipszis? EZeket csak az informatikusok fogják tudni megfizetni?

Figyelt kérdés
[link]
2022. júl. 19. 19:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%

#18: nem jelent meg magyar közlöny, szóval semmi hivatalos. Az valószínű, hogy lesz valami emelés. De a részletek a lényeg!

Simán lehet, hogy addig gyúrják míg mondjuk 3 gyerek felett villanyra is lesz kedvezmény (gázra már van).

Én nem félek tőle, mert ha mi nem tudnánk kifizetni akkor az ország nagy része már fellázad. Nem keresünk sokat de azért medián felett és átlag feletti pénzügyi tudatossággal.

2022. júl. 20. 11:39
 22/30 anonim ***** válasza:
73%

Az tuti, hogyha valami betegség miatt otthon mernék maradni télen egy hétig, akkor már csődbe megyek.

Nem baj, majd betegen beülök valamelyik bevásárlóközpontba és halálra fertőzöm a többi élőlényt.

2022. júl. 20. 12:04
 23/30 anonim ***** válasza:
0%
#22: ha ez a helyzet akkor nem a rezsi emelés miatt kerülsz hanem már jelenleg is bajban vagy. Ez eddig se volt normális hogy egy hét betegség pénzügyileg nulláz. Ráadásul ha csak egy hét és nem akarsz kevesebb pénzt akkor kérd, hogy szabadság terhére menjen. Én mindig úgy szoktam azt az évi pár napot. Van vagy 30+ nap szabadság egy évben, belefér pár nap betegség is a nyaraláson kívül.
2022. júl. 20. 14:18
 24/30 anonim ***** válasza:
3: Lehet, hogy polgárháborúra gyúrnak.
2022. júl. 20. 21:17
 25/30 anonim ***** válasza:
23: Nem értetted. A plusz 1 hét fűtésdíj fogja csődbe vinni.
2022. júl. 20. 21:19
 26/30 anonim ***** válasza:

@25: Igen, valóban a plusz 1 hét egész napos fűtés lesz a gond nagyobbik része, ha nem akarok télen 10°C-ban lenni.

Azt, hogy mennyivel lenne kevesebb a fizetésem a betegállomány alatt, azt már nem is nézem.

Mert az alapból annyi, hogy viccnek is rossz.

Már-már az a szint a fizetésem, hogy nem is nevetnének rajta, ha elmondanám, hanem úgy néznének rám mint a leprásra.

@23: "Ráadásul ha csak egy hét és nem akarsz kevesebb pénzt akkor kérd, hogy szabadság terhére menjen."

Az a baj, hogy másfél hónapja szóltak, hogy jó lenne kivennem a szabadságaim ⅔ részét.

Persze maradt még pár nap, és az is igaz, hogy a probléma csak elméleti jellegű, de akkor is!

"belefér pár nap betegség is a nyaraláson kívül."

Azt se tudom már, hogy mit jelent a szó. Legalább 16 éve nem voltam sehol.

"ha ez a helyzet akkor nem a rezsi emelés miatt kerülsz hanem már jelenleg is bajban vagy."

Hátööö, ja. Vagyis, eddig még pont volt annyi, amennyi kellett. És egy-egy nagyobb kiadás is belefért évente, de semmi luxus, semmi nyaralás.

És nyalás se, tehát fagyit sem vettem már évek óta, mert az már tényleg luxus lett.

A balaton nevű pocsolyát is durván 25 éve láttam utoljára és már akkor drágállottam az árakat ott.

2022. júl. 21. 00:41
 27/30 anonim ***** válasza:
22: Gázfűtés? Konvektor vagy cirkó?
2022. júl. 21. 02:05
 28/30 anonim ***** válasza:

Nincs gáz már 20 éve, mert évente jöttek a problémák a kazánnal.

A keringető szivattyú se volt hangtalan.

És a szobákban sem lehetett megfelelően beállítani a hőfokot.

Legalábbis akkor még nem.

És nemigazán szeretném, ha rá lennék kényszerítve a visszaköttetésére, mert már megszoktam, hogy nem arra kell felkelnem hajnali fél 3-kor, hogy megint nem kapcsol ki, vagy nem kapcsol be a fűtés.

Így, hogy minden egyes szobában külön elektromos fűtés vagy infrapanel van külön termosztáttal, így sehol sem melegszik fel annyira, hogy leolvadjon az arcom.

Annak idején ezt bevállaltuk, hogy fizetünk többet.

De azért ne menjen már el egyhavi számlára kéthavi fizetésem,

mert valamiből zabálni is kell, vagy mi...

2022. júl. 21. 02:41
 29/30 anonim ***** válasza:

Itt a legújabb rendelet:

[link]

2022. júl. 21. 09:45
 30/30 anonim ***** válasza:

Köszönjük!

Amúgy is gyanús volt, hogy évek óta stagnál az áram ára.

De akkor ez megoldódni látszik mára.

Még jó, hogy nem lógattam fel magam egy fára.

2022. júl. 21. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!