Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi lesz itt ha befutnak ezek...

Mi lesz itt ha befutnak ezek az új rezsiszámlák? Apokalipszis? EZeket csak az informatikusok fogják tudni megfizetni?

Figyelt kérdés
[link]
2022. júl. 19. 19:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
28%

#10 Szerintem a kiegészítő kályha számít vagy nem tudom.

Tavaly mértük mi is a hőmérsékletet, 21-22 fok. Ok, este 18-19, párszor ment 18 alá, de akkor már annyira fázott a fejem, hogy nem tudtam aludni este és felébredtem (három takaróval alszok télen, ebből egy téli dunyha). Nekünk csúsztatott zsalus a lakás (vagy tégla) 18 ezer forintos havi gázszámlával szintén 70 nm.

És én kibírom, de a nagyszüleim múltkor 23 fokban megfáztak (93, 95 évesek), pedig ők pulcsiban vannak, amikor én pólóban jól érzem magam és amikor leveszik a pulcsit, akkor mindenki másról folyik már a víz. Ugyanígy egy kisgyerekes vagy beteg ember sem tud meglenni 21-22 fokban, főleg, ha amúgy nem ezt szokta meg.

2022. júl. 19. 22:41
 12/30 anonim ***** válasza:
71%

10-es vagyok.

Félreértés ne essék, én sem örülök ennek a fordulatnak és mi is 70+-osak vagyunk, 5 unokával, akik közül 1-2-3 mindig itt van, különösen ha betegek.

De rengetegen ész nélkül, nemtörődöm módon pazarolnak, nekik majd vissza kell fogniuk magukat.

A nagyszüleidet, a betegeket, kisgyerekeseket sajnálom, de a megoldás, ha nem akarnak átlagfogyasztás fölé menni, a 2 pulóver (alá póló vagy atléta), jégeralsó vagy cicanadrág az egyébként is meleg hosszú nadrág alá, meg vastag zokni.

Túl KELL ezt is élni!

2022. júl. 19. 22:59
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

11:

Ha 18 fokban fázik a fejed, próbáld meg a nulla fok alatt is jól szigetelő hálózsákot. Komolyan mondom. Abba teljesen be tudsz bújni és a kapucniját is a fejedre tudod húzni.

2022. júl. 19. 23:13
 14/30 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudjuk mekkora lesz az emelés de már sokan úgy rettegnek. Szerintem nem lesz akkora emelés mint amivel riogatnak egyesek.
2022. júl. 20. 06:48
 15/30 anonim ***** válasza:
48%
#14 Mármint amivel a kormány riogat...
2022. júl. 20. 07:27
 16/30 anonim ***** válasza:
56%
Nem nyaralásra és új autóra költöttem a csok-ot, leszigeteltem a házat, nem érint a rezsicsökkentés megvágása.
2022. júl. 20. 09:15
 17/30 anonim ***** válasza:
67%
Az informatikusok korszerű ingatlanban élnek, így bár kitudnák fizetni a többletet, nekik pont nem kell...
2022. júl. 20. 09:25
 18/30 anonim ***** válasza:
64%

14: Mivel elfogadták a jövő évi költségvetést, ezekkel a számokkal, egészen nyugodtan veheted készpénznek az emelést. Ez nem riogatás. Üres a kassza, irgalmatlan összegeket szórtak ki tavaly év végén és nem jönnek az EU-s pénzek sem.

Az adóvisszatérítést most fogja szépen visszafizetni minden érintett a kormánynak. A "belpesti gyerektelen szinglik a garzonban:-)" pedig majd megvonják a vállukat és kicsit olcsóbb repülőjegyet keresnek a nyaraláshoz. Őket a rezsiemelés nem fogja érinteni.

2022. júl. 20. 09:28
 19/30 anonim ***** válasza:
42%

Remélem, hogy ez a max. 210kW-os áram-fogyasztás a téli hónapokra már nem vonatkozik.

Mert télen simán elmegy az említett 210kW 10-12x-ese (TIZENKÉTSZERESE) is a fűtés miatt egy hónap alatt!

És akkor még jóformán nincs 21°C sem a szobákban.

De nyáron sem elég 10-11 napnál tovább.

Már csak a bojler megeszi azt a 210-et havonta.

Vagy tudják értelmezni az illetékesek, hogy

nem csak a 45w-os számítógép +20w-os monitor

és a 10w-os LED világítás, ami árammal működik??

2022. júl. 20. 10:38
 20/30 anonim ***** válasza:
19: De igen, vonatkozik, sőt, én attól tartok, hogy ha az EU-s pénzek továbbra sem jönnek (és nem fognak), akkor a keret is csúszhat lejjebb. Bármikor dönthetnek úgy, hogy 100 kwh lesz a határ. Vagy a komplett rezsicsökkentés megy a levesbe. Valószínűleg ez a cél.
2022. júl. 20. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!