Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Közműveket hogy kell átíratatni?

Közműveket hogy kell átíratatni?

Figyelt kérdés
Nemrégiben elhunyt a nagypapám, a nagyim fiatalabb nála és szeretné hogy az áram, a szemét és a víz is az ő nevére kerüljön. Mi kell hozzá? Tulajdoni lap kell? A lakcím az, ahol a papával élt, a háznak ő volt a tulajdonosa, csak a közművek voltak a papa nevén. Holnap megyek vele intézkedni, azt az infót kaptam hogy 6hónapunk van intézkedni és lehet hónapokig ez elhúzódik, mert kimennek a házhoz órát ellenőrizni. Mennyi idő lesz?
2022. júl. 19. 10:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%
Halotti anyakönyvi kivonat kell, és vigyetek egy utolsó számlát, amin rajta van az ügyfélazonosító meg minden egyéb azonosító. Halálesetnél (én legalábbis így tapasztaltam) nem húzódik el annyira. És igen, általában kimennek leolvasni, de van szolgáltató, aki elfogadja a bediktálást.
2022. júl. 19. 10:15
 2/19 anonim ***** válasza:

Vigyétek a nagypapád halotti anyakönyvi kivonatát, ezzel igazoljátok, hogy ő meghalt. Ezen kívül legyen ott nagymamád személyi igazolványa és lakcímkártyája. Szerintem tulajdoni lap nem kell, de ez szolgáltatótól is függhet.

A gáz- és áramszolgáltatóknál most rendkívüli állapotok lehetnek a közelmúltbeli árváltozások bejelentése miatt, úgyhogy ennél a két szolgáltatónál én a helyetekben várnék szeptemberig az intézkedéssel.

2022. júl. 19. 10:17
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Interneten intéztem mikor nálunk volt haláleset. Elég volt beszkennelve elküldeni az iratokat. Keresd meg a szolgáltatód honlapján.
2022. júl. 19. 10:17
 4/19 anonim ***** válasza:
63%
Igen, az aktuális mérőóraállást jegyezzétek fel, ez lehet, hogy némelyiknél elég is lesz, és egy közelmúltbeli számlát is vigyetek, amin a megjegyezhetetlenül hosszú ügyfélazonosító rajta van.
2022. júl. 19. 10:19
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
Most vagyok benne sajnos. Nem 6 hónap van rá, mert a hagyatéki tárgyalás több mint 7 hónap elteltével volt. Férjem halotti anyakönyvi kivonatát, Földhivataltól kikért új tulajdoni lapot (az én nevemre szól) kérnek a szolgáltatók, megkérdeztem mit kell vinnem az átíratáshoz.
2022. júl. 19. 10:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat figyelmetlen voltam, most olvastam el újra, hogy az ingatlan a nagymamád nevén van. Akkor csak a nagypapa halotti anyakönyvi kivonatát kell vinni.
2022. júl. 19. 10:30
 7/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell megvárni a hagyatékit és nem kell tulajdoni lap sem. Tulajdoni lap akkor kell, ha eladásra kerül az ingatlan és úgy lesz átírva a szolgáltatás.
2022. júl. 19. 10:31
 8/19 anonim ***** válasza:

online is intezhetitek, barmi kell hozza, azt ugy is mondja a honlap

[link]

2022. júl. 19. 10:54
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
7. Végig telefonáltam az összes szolgáltatót, és mindenhol ezt mondták. Volt sógornőm is ezt mondta, mit kell vinnem, az egyik szolgáltatónál dolgozik 20 éve. A héten megyek intézni.
2022. júl. 19. 11:15
 10/19 anonim ***** válasza:

#9, oké, biztosan szolgáltatója is válogatja. Elhunyt apám nevéről - meghatalmazással - tulajdoni lap nélkül - átírattam anyám nevére, miután ő is elhunyt, átírtak az én nevemre.

Most, hogy eladtam, kérték a tulajdoni lapot.

2022. júl. 19. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!