Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fél éve eladtam a házat, az...

Fél éve eladtam a házat, az új tulaj nem íratta még át a közműveket, villany, hozzám jön a csekk, mit tehetek, hogy írja már át?

Figyelt kérdés

2022. máj. 10. 06:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Dobd ki a csekkeket, úgy is nála kopogtatnak majd de legalább észhez tér hogy te úgysem fogsz fizetni helyette.
2022. máj. 10. 06:36
 2/16 A kérdező kommentje:

Hogy dobjam ki, mem metem,ha az én nevemre jön?

Csak felgyűlik, és még megbüntetnek, hogy nincs fizetve nem?

2022. máj. 10. 06:48
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem büntetnek, simán kikapcsolják. Jó hülye vagy, ha más helyett fizeeted a közműveket. Az enyémet nem akarod fizetni? :D

Szard le, és tényleg dobd ki.

Ki a francot érdekel, ha FÉL ÉVE ELADTAD!??!

2022. máj. 10. 06:56
 4/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
És te fél éve fizeted a ház rezsijét? Az nem jutott eszedbe, hogy bemenj a szolgáltatóhoz az adásvételi szerződéssel?
2022. máj. 10. 06:58
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ember! Ügyvéd nem vót? Az első az, hogy azt mondja, hogy menjél a szerződéssel a szolgáltatóhoz és írass le a nevedről mindent.
2022. máj. 10. 07:17
 6/16 Fsms ***** válasza:
100%

Készült jegyzőkönyv a merőóra állásokról az adás vétel pillanatában? Az alapján lehet meg mondani kié a költség.

Mindenesetre reklamáld meg a számlát a szolgáltatónál, hogy már nem a tied a fogyasztási hely. Ha kiadják végrehajtónak futhatsz a pénzed után.

2022. máj. 10. 07:22
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én vettem a házat, akkor automatikusan kaptam a szerződéseket a közműszolgáltatóktól, mert az eladó bejelentette az eladást és felmondta a szerződéseit. Ez kötelező is, 15 napod volt az átírás kezdeményezésére, tehát te is hibáztál. Kezdj el intézkedni.

[link]

2022. máj. 10. 07:24
 8/16 A kérdező kommentje:

Volt ügyvéd,,a gáz5 átírták hamar,

De a villany az még most sincs intézve, vagyis van online de semmi reakció.

2022. máj. 10. 07:43
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Ügyfélkapun beküldöd az átadás-átvételit meg az adásvételit és pár napon belül megoldódik
2022. máj. 10. 08:37
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mostanában hogy mennek ezek a dolgok, de mikor én kb. 15 éve megvettem egy lakást, akkor a régi tulajjal együtt felírtuk az óraállásokat, mindketten aláírtuk, és együtt bementünk a víz-, villany- és gázszolgáltatóhoz az adásvételivel. Otta régi tulaj kifizette az addigi tartozását és utána egyből átírták a nevemre.

Nem tudom, milyen ügyvéded volt, de most minél hamarabb intézkedj és személyesen menj be a szolgáltatóhoz. Legalább fel vannak írva vagy le vannak fényképezve a vételkori óraállások? Mert akkor ez neked jó kis tanulópénz lesz.

De azt sem értem, hogy mehet hozzád a csekk, ha eladtad a házat?

2022. máj. 10. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!