Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az új gáz/áramtámogatási...

Az új gáz/áramtámogatási határok azok havonta vagy éves szinten értelmezendők?

Figyelt kérdés

A most kihirdetett rezsitámogatási határok azok havi vagy éves szintre vonatkoznak?

Így van megadva, hogy:

210 kWh/hó, éves szinten 2523 kWh energiafogyasztásig

144 köbméter/hó, éves szinten 1729 köbméter gázfogyasztásig

Az áram az oké, mert az kb havonként azonos fogyasztású. De a gáz? Télen, ha nagyon hideg hónap van akkor 210 m3.

Ha éves szintre történik az elszámolás akkor oké, de ha havi szinten korlátozzák le, az már nagyon más.

2022. júl. 19. 09:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

24.

Az pont azt jelenti, hogy hülyeség, amit a 23 ír.

Még jó, hogy télen több fogy. És aki ténylegesen bediktálja azt meg kell szopatni, aki meg havi egyformát kér - aminek köze nincs a valósághoz - az sumákol? A fogyasztási jelleggörbe nagyjából pont azt jelenti, amit én is feszegettem korábban, nem éves, hanem önálló havi átlagokat kell megállapítani és ahhoz viszonyítani, mert ez az életszerű.

Havi átalányt választani, illetve megtartani már csak azért sem jó ötlet, mert ha a tavalyi éves vonal felett volt, akkor most 1 évig minden hónapban piaci árat is számolnak neki, még akkor is, ha valójában spórol és alatta van, mert majd csak 1 év után kapja vissza kompenzációként.

2022. júl. 21. 13:13
 32/38 anonim ***** válasza:
Valaki tudna biztosat mondani, hogy most lesz-e havi diktálás, vagy sem?
2022. júl. 21. 13:16
 33/38 anonim ***** válasza:

32.

Minden változatlan. Lehet diktálni is, meg havi egyformát fizetni is.

2022. júl. 21. 13:18
 34/38 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne havi diktálás??

2022. júl. 21. 13:20
 35/38 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy értetlenkedek. De azt nem értem, hogy például novemberben diktálok, és 350 m3 a fogyasztásom október 15-november 15-ig.

144 m3-ig rezsicsökkentett az ár, az efeletti rész piaci áron számlázódik.

Ha általányom van, akkor havi 166 m3 a fogyasztásom. Bőven lesz különbség a két számla végösszege között. Akkor most melyik az igaz?

2022. júl. 21. 13:25
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Remélem ez tisztázva lesz. Én inkább fizetek havi átalánnyal havonta 20-szal többet (nekünk is valahol 170m3 körül van), mint a téli hónapokban havi 200-zal.
2022. júl. 21. 13:33
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
2022. júl. 21. 13:55
 38/38 anonim ***** válasza:

35,36

Ne értetlenkedjetek már. Leírtam már 31-ben, hogy jelleggörbe alapján havi (különböző!) átlagok vannak, ehhez kell viszonyítani a diktáláskor. A szorzók ott vannak a 37-es linkjében a különböző hónapokra.

Továbbá, hogy a havi diktálás a jó választás annak, akinek vonal felett van az éves átlaga és eddig átalányban volt, mert átalánnyal 12 hónapig fizet piaci árat is, hiába kezd el ezentúl spórolni, diktálással meg rajta múlik, hogy hol tart hónapról-hónapra.

2022. júl. 21. 15:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!