Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy számolom ki ezt az...

Hogy számolom ki ezt az áramos rezsicsökkentés dolgot?

Figyelt kérdés

210 kwh/hó a max.

Ha ezt osztom 30-al, akkor az 7.

Ha jól értem akkor ha egy 7 kw-os fogyasztót használok minden nap 1 órát. És ezt teszem 30 napig, vagyis a hónap minden napján, akkor pont elérem a határt.

Nos, ha ezt a 7-et osztom 24-el, mert ugye ennyi óra egy nap, akkor kb. 0,29-et kapok.

Ez durván 290 watt fogyasztást jelent óránként.

Szóval ha nekem a hűtőm éjjel nappal megy és folyamatosan 290 w-ot fogyaszt, akkor már el is értem a támogatási határt?

Szeretem valamit rosszul értelmezek.

Igazitsatok már ki kérlek.

2022. júl. 18. 17:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Így már értem! Ez is alátámasztja, hogy nem a hűtőszekrények adják a nagyobb részt, a kettő ami neked van az max. 30-40kWh eszik havonta. A bojler lehet kb. 120-200kWh attól függően hogy mennyit cserélődik benne a víz és hány fokra van állítva. Keringető szivattyú kb. 50-100kWh, ez nyilván több mindentől függ. A többi meg a használat gyakoriságától.
2022. júl. 19. 18:04
 22/32 anonim ***** válasza:

Rendben, de ahol villamyfites van ott az eszi, ahol gáz ott meg a keringető. Szal futessel mindenkeppen porog az ora kemenyen.

Mosás is eszi, nekunk nincs szaritogepunk mert nem kell... ki tudjuk telen is zart helyen teregetni, de sokan nem..

A bojler... hat igen.. minden nap szoktunk zuhanyozni meg mosogatni is...

Meg a mindennemu takaritashoz se art a melegviz...

2022. júl. 19. 18:09
 23/32 anonim ***** válasza:
Mi igaz abból,.hogy havi 15 ezer ft-os tételtől számolják a piaci árat?
2022. júl. 20. 08:09
 24/32 anonim ***** válasza:

Na és aki már nem tud mit kikapcsolni?

Megy a hűtőm, tv-t nagyon ritkán nézek ezt épp kitudom húzni a konektorból. Wifi van bedugva, mert 2 kamera is onnan megy.

Mikróm nincs, mosógépet heti 1x indítom ez alapból ki van húzva. Van egy hajdú vízmelegítő csak akkor megy ha mosogatok.

2022. júl. 20. 08:12
 25/32 anonim ***** válasza:
#24 Ezekkel te átlag alatt fogyasztasz, nem?
2022. júl. 20. 09:28
 26/32 anonim ***** válasza:
Hát nagyon remélem... Illetve 2 havonta kapom a számlát úgy a csekken max 6 ezres tétel volt eddig akkor laktunk ketten,de a csökkentés nélküli összege 30 ezer lenne :/
2022. júl. 20. 09:50
 27/32 anonim ***** válasza:
Ha 6ezret fizettél 2 hónapra, akkor ez havonta max 50kWh áramfogyasztást jelent. Az átlag alatt fogyasztasz jóval, nem pazarolsz, téged nem érintenek a változások. Ha 4-szer ennyit fogyasztanál, akkor is csak alúlról súrolnád az átlagot.
2022. júl. 20. 09:57
 28/32 anonim ***** válasza:
Köszi
2022. júl. 20. 10:02
 29/32 anonim ***** válasza:

Az se pazarol aki 300 kwht fogyaszt egy honapban, nehogy azt hidd.

Csak van a haztartáshoz szukseges eszkozeibol...

Nem a 30 nmes tavfuteses garzont kell alapul venni nulla igennyel!

2022. júl. 20. 10:51
 30/32 anonim ***** válasza:
Ha nekem jelzed a 30 nm-es garzont. Akkor tájékoztatlak, hogy 90 nm-es kertes házban lakom egyedül csak éppenséggel , nincs klímám, ilyen olyan okos eszközök meg okos porszívó és társai. Csak épp rohadtul sokat dolgozom és szinte nem vagyok itthon
2022. júl. 20. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!