Hogy számolom ki ezt az áramos rezsicsökkentés dolgot?
210 kwh/hó a max.
Ha ezt osztom 30-al, akkor az 7.
Ha jól értem akkor ha egy 7 kw-os fogyasztót használok minden nap 1 órát. És ezt teszem 30 napig, vagyis a hónap minden napján, akkor pont elérem a határt.
Nos, ha ezt a 7-et osztom 24-el, mert ugye ennyi óra egy nap, akkor kb. 0,29-et kapok.
Ez durván 290 watt fogyasztást jelent óránként.
Szóval ha nekem a hűtőm éjjel nappal megy és folyamatosan 290 w-ot fogyaszt, akkor már el is értem a támogatási határt?
Szeretem valamit rosszul értelmezek.
Igazitsatok már ki kérlek.
"Viszont DE, ez viszi el a háztartásban az oroszlánrészt, ha a melegvíz, tűzhely és a fűtés nem villany"
Elképzelhető, de akkor messze alatta van az összfogyasztás a 210kWh-nak. A 8-as válaszom inkább azt az esetet vizsgálja, amikor a havi fogyasztás 210kWh körüli, vagy azt meghaladja. Ha van neki 2 hűtőszekrénye ami korszerű az havi kb. 30kWh fogyasztás. Amennyiben az összfogyasztása épp a limit, úgy a két hűtő ennek kb. 15%-át adja, a maradék 85%-nál bizony máshol kell keresni, mondom, lehet épp abban hogy az ötágú csillárt égeti 5x100-as körtével.
Klímaosztály: valóban van, éghajlatonként volt ez régebben megállapítva. Manapság sokszor látom, hogy az adott hűtőszekrényre mindegyik klímaosztály rá van írva, tehát univerzális, elméletileg bárhol használható. Aztán persze a vezérlőpanek irtózatos turpisságokra is képes...
6-os! Víznél, gáznál, áramnál stb. a fogyasztás csak egy tétel. Van készenléti díj is. Ez utóbbi fix. Ha egy csepp vizet nem eresztesz ki, ha le van csapva az összes biztosíték is, akkor is fizetni kell. Mit is? Hát azt, hogy folyamatosan rendelkezésedre áll. Ha ki akarod nyitni a csapott, ott van mögötte a lé. Ennek is van költsége.
Pontosabban ez úgy néz ki, hogy a szolgáltató nem csak vesz és elad vizet, energiahordozót akármit, hanem hálózatot karban tart, fejleszt, tervez, alkalmazottakat fizet, az irodáknak is van költsége stb., és nyilván némi nyereség is kell. Ezt szétcsapják a fogyasztók között. Bizonyára meg lehetne csinálni, hogy ez is legyen arányos a fogyasztással, ha nagyon akarnák, bár nem biztos.
#4 "Mi inkább rakatunk fel napelemet, ilyen árnál 2-3 év alatt visszajön az ára..."
És gondolod, hogy a napelem rendszer elszámolásában a kormány nem fog módosítani egy ilyen helyzetben?
Jelen pillanatban én kizártnak tartom, hogy egy olyan beruházásba öljek bele több millió forintot, amit a kormány egyetlen tollvonással veszteségessé tehet.
Teljesen mindegy kb kiszamolgatni mi mennyit fogyaszt gyerekek.
210kwh kutyának a hímvesszeje. Ennel oreganyam, egyedul 49 nmes panelban tobbet fogyaszt, mert mondjuk van egy kis fagyasztoja! Uram eg mekkora hiba!
Nekunk 370 kwh korul van a villanyunk havonta... es nem uzemeltetek banyaszgepet, nincs legkondi, nincs 3 fagyasztoladank, hegeszteni se szoktam es kapaszkodjatok meg, medencevilagitasra se koltunk ugyanis nincs.
370 kwh! ES NEM PAZARLUNK SOHA.
Az hogy kinel mi fogyasztja azt nem tudom... azt tudom hogy nalunk milyen fogyasztok vannak.
2 tv
1 fagyasztó
1 hűtő fagyaszto rekesszel + meg 1 kicsi a műhelyemben (bocsánat erte)
Gázkazán (ez egy masik tema), hozzá a keringetoszivattyu........... amibol 2 van ugyanis egyik szoba padlofuteses. Ott nincs is radiator.
2 asztali szamitogep, tűzhely sütő része... mert kombi.
120 literes villanybojler.....
Lampaink is vannak hogy esetleg lássunk l....
Gyereknek van egy ps5
Turmixgep
Dagasztogep
Mikro
Kb ezek mennek minden nap.
A kert, muhely resz masik kategoria es persze nem folyamat hasznalatban vannak de van funyiro, elektromos lancfuresz, furogep, köszörű.
Ezek jutottak eszembe...
Ez biza nem 210 kwh egy honapban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!