A tavalyi átlagfogyasztás alapján küldik majd a számlát. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve lehet akár 0 az atuális gázfogyasztásom, akkor is az elmúlt éves fogyasztásásom átlagát kell fizetnem a következő éves fordulóig?
Figyelt kérdés
Így, aki átlag feletti fogyasztó, és úgy döntene, valamilyen módon csökkenti a fogyasztását, akkor se lesz hatással a fizetendő árra 1 éven át.2022. júl. 17. 12:24
11/12 anonim válasza:
Szerintem a diktálósoknak nem kell átállni az átalányfizetésre. Én is diktálok.
12/12 anonim válasza:
szerintem két lehetőség van:
1) átállsz diktálásra, ilyen esetben a tényleges fogyasztást fizeted
2) ha eddig átalányt fizettél, akkor megnézik, hogy mennyi volt a tavalyi fogyasztásod, ez alapján megállapítanak egy új havi átalányt és a jövőben ez alapján számláznak
az is lehet (olvastam ilyet is), hogy köteleznek mindenkit a 2)-es verzióra
szerintem a jövőben is lesz lehetőség (ahogy most is van) arra, hogy ezen az átalányon indokolt esetben módosítson a szolgáltató, kiemelve, hogy ha emiatt hátralékod keletkezik az év végi elszámolásnák, arra nem kérhetsz részletfizetést és azonnal esedékessé válik - esetleg büntetőkamatot kell fizetni, mint az adónál
egyelőre senki nem tud semmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!