Mit tudnék tenni, milyen tippjeitek vannak, hogy kevesebb legyen a rezsi, hogy spóroljunk?
Pont ma néztem körbe a dolgokat fogyasztásmérővel.
Az asztali számítógépem a monitorral és hangfallal együtt standby üzemmódban 32 wattot fogyaszt, ami 23 KW havonta. Nem kicsit lepődtem meg. Ráadásul két gépem van, egy asztali és egy "tévénézős" is, tehát a két szett már azzal megevett havi majdnem 50 KW-ot, hogy be voltak dugva.
Durva.
Amit nem használsz éppen , azt teljesen le kell kapcsolni (pl. mosógép, mosogatógép, mikró, stb üzemen kivül, látszólag kikapcsolva naponta 6-10 Wattot fogyaszthat, ami egy hónap alatt már elég szép mennyiség lehet. (Nálam minden konektor lekapcsolható, a rajta lévö összes fogyasztóval együtt.
Ugyanez érvényes a komputerre, TV-re, meg mindenre, ami standby móduszban van.
Meg a lámpák, stb is csak adig legyeb bekapcsolva, amíg tényleg kell. Az égöket meg megéri átcserélni jó minöségü LED-esre, nagyon észrevehetö a különbség.
Én a kerti tavunkon fogok spórolni.
140w óránként a szivattyú és az uv lámpa. Van egy időzítő kapcsolónak. 2 óránként 1 órát fog menni.100 helyett csak 33 kw havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!