Ha jól értelmezem, akkor visszamenőleg leszünk megsarcolva a rezsivel?
Ahogy számolgatjuk, most 2000kW-al vagyunk túl az "átlagon". Ha így lesz ahogy a cikk írja, akkor ebben a pillanatban már 500e Ft-os tartozásunk van amit év végén behajtanak visszamenőleg.
Én ezt nem így értelmezném.
"előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák"
Én jelenleg 9 ezret fizetek, ez a legutóbb megállapított átlagfogyasztásom, tehát elvileg ezután is erre lesz kiállítva. Én legalábbis így értelmezem, azt gondolnám, egy összegben hajtanák be a plusz összeget a következő éves elszámoláskor. Nem?
Ha az éves fogyasztást januártól nézik, akkor év végén több ezer kW plusz lesz az "átlagon" felül, amit már 250 Ft-al kell szorozni.
Elszámoláásnál levonják a 210*12 -ből és a maradékot szorozzák a "piaci" árral.
Ez most speciel 2e kW nálunk.
Remélhetőleg lesznek annyira gerincesek, hogy aug 1-től nézik a fogyasztást.
Én egy olyan házat adtam el tavasszal ahol a havi! gázfogyasztás télen 600 m3 volt. Jól tettem azt hiszem!!
Bocsi eltértem a tárgytöl
#2 Értelmezd kérlek a mondatot. Nem átlag összegről van szó, hanem átlag fogyasztásról (kWh).
Ha eddig 9 ezret fizettél, akkor most 17-et fizetsz egy éven keresztül.
Nem az a cél, hogy idejében elkezdj spórolni, hanem az, hogy a kormánynak a lehető leggyorsabban bevétele legyen. Ne légy naiv!
9-es, de azért fizetek 9 ezret, mert ennyi volt a megállapított átlagfogyasztásom, vágod?
Átalánynál azt fizeted, amit az előző évre megállapítottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!