5 éve lakunk albérletbe, a bérbeadó kb 1,5 évig adott nyugtát az albérletről, azóta semmi. Kérhetem visszamenőleg a többit ?
Attol meg,hogy adozik vki,nem kotelezo nyugtat adnia.
Valszeg visszaadta az adoszamot ,h ne kelljen nyugtakat irogatnia. Evente egyszer befizeti az adot es kesz.
Nemreg ellenoriztuk ezt a navnal.
Nem tudsz mit csinalni.
A tárgyévet kéthetes, ha még egyáltalán számlaképes.
Több évre hogyan képzelted?
A nyugta a pénz átvételét igazolja, ha a munkáltató téríti az albérletet. Vagy pereskedés esetén kéri a bíróság.
Kérdező!
Valószínűleg a bérbeadó úgy gondolta, hogy 1,5 év alatt már megismertétek egymást annyira, hogy esetetekben nincs szükség nyugtára, ezt egyébként az eltelt 5 évetek is bizonyítja.
Nem tudom, hogyha nincs gondod a bérbeadóval, akkor minek neked a 3,5 évre visszamenőlegesen nyugta, mert sok értelme nincs!
Viszont a jövőre nézve kérheted, az 1-es jó indokot írt.
(A bérbeadó adózása nem a bérlő gondja, köze nincs hozzá.)
De van gondom vele, nem is kicsi..
A bérbeadó könyvelő. Számlakeképes, tudom. Az elején havonta hozta. Utána egy db ig semmi, aztán megjelent vagy 10 dbbal visszamenőleg.
Azóta meg egyáltalán egy db ot sem.
Kérdező!
Láthatóan kevered a nyugtát a számlával!
Azért mert a bérbeadód számlaképes könyvelő, még nem jelenti, hogy számlaképes bérbeadó is.
Most akkor mit kaptál te tőle 1,5 évig?
Számlát vagy nyugtát?
Én is könyvelő vagyok/voltam, 2 éve nyugdíjban és így kérdezem tőled, hogy minek neked visszamenőlegesen 3,5 évre a nyugta? (de akár a számla is, ha te viszont nem vagy vállalkozó)
Mondd el kérlek, hátha tudunk segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!