Ha valakinek tartozása van visszamenőleg távhő fűtésből (panel lakásról beszélünk ugye), akkor azt később hogyan fizeti ki?
Fizetheti úgy, hogy most fizeti az aktuális hónapot, pl. januárban a decemberit, de hozzáadódik a tartozás is ehhez és egy csekken jön egy összegben apránként törlesztve?
Vagy az mindenképp külön jön?
Apránkénti törlesztésről van szó
Tehát pl. a fűtés havi 8000 lenne, de van már százezres tartozása, amit apránként fizet, akkor most kifizeti már a decemberit mert már tud fizetni, de a tartozást is törleszti és így nem 8000-es csekk jön hanem pl. 20 ezres.
Remélem értitek
Be kell menni és a szolgáltatóval megbeszélni. Amíg nincs erről közös egyeszség, az bizony tartozásnak fog minősülni és mindig egyben jön az egész.
Törlesztést meg kell beszélni, lepapírozni, ha nem akarod, hogy rádküldjenek vmi behajtókat.
Nekem most pl. felhalmozódott 75 ezer ft tartozàsom nàluk.
Kaptam egy szèp csekket egy behajtócègtől ( nàlunk a règióhő így intèzi) hogy 8 napon belül fizessen be. Felvettem velük a kapcsolatot ès engedtèk hogy 5 hónap alatt fizessen ki így elosztva 15.071,- tápot fogok havonta fizetni + az aktuàlis hónap fūtèsszàmlàja is.
Nekem sosem csaptàk hozzà az aktuàlis hónaphoz.
Ha megvannak az elmaradt csekkjeid akkor aprànkènt minden hónapban fizess be egyet.
Ha nincs meg akkor menj be az irodàjukba ès szemèlyesen fizess be valamennyit mindig. Itt el szoktàk fogadni ha azt mondtam most egy 5 ezrest tudok befizetni, következőben meg 3 ezret, utàna esetleg 10 ezret. Stb.
De ha megàllapodtatok egy fix. törlesztőről akkor szerintem az külön fog menni. Bàr èrdemes megkèrdezned tőlük.
Részletfizetési megállapodást kötsz, vagy simán csak görgeted a tartozást.
Önkormányzati segélyt is lehet kérni rá, ha eléri a 6 hónapot a tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!