Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudok spórolni a rezsin?

Hogyan tudok spórolni a rezsin?

Figyelt kérdés
Mik a tippjeitek, nektek mik váltak be? Minden jöhet, áram, víz, stb.

2022. júl. 15. 15:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
#10 Én is emlékszem erre, de azért nem volt tragikus, mert akkor nem ismertünk mást. Én ma már nem szeretnék visszamenni 30-40 évet és 16 fokban lenni, meg pottyantóst használni, főleg télen a -10 fokban vagy esőben kicsattogni a budira. De szerintem te sem.
2022. júl. 15. 17:12
 12/22 A kérdező kommentje:
10-es örülök, hogy benned ilyen pozitív lenyomatot hagyott ez az időszak, nyilván perspektíva kérdése is, ebben nőttél fel és ez tényleg tök jó dolog. Mások viszont sajnos nem ezt szokták meg, például én sem, illetve ahogy a 11-es is mondja, ha már több és jobb lehetőségeink vannak az életminőség növelésére, akkor nem szeretnék én sem visszamenni az időben :/
2022. júl. 15. 17:21
 13/22 anonim ***** válasza:
36%

Persze, hogy kényelmesebb a mai modern világ, de azért régen is lehetett élni. Nem a kétszemélyes fürdőkád, iphone és az autó a fontos dolgok az életben.

Netflix helyett könyvet is lehet olvasni esténként.

2022. júl. 15. 17:24
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
Vécézéshez, kézmosáshoz nem kapcsolom fel a villanyt a budiban ill. a fürdőrszobában, mert anélkül is megy.
2022. júl. 15. 17:55
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
Akinek kertje van, én úgy tudom, hogy nem éppen a legkevésbé vízigényes növények terjedtek el nálunk sem, érdemes kevesebb vizet igénylő növényeket ültetni.
2022. júl. 15. 19:25
 16/22 Ársapkás Alispán válasza:
51%

Hasznos tippek:

[link]

2022. júl. 17. 18:29
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Nálunk pl ezek vannak:

- nem locsolunk semmit, esőtől is függ de azèrt nyáron párszor azért nyírni kell a füvet

-Heti 2-3 kört mennek csak a mosógépek, 2 van. + 2 hűtő, 4 laptop, 1 mikró

-nincs klíma, nincs tv, nincs mosogatógép, nem használunk porszívót sem

-napi 1x van melegvíz este 45percig

- fűteni max 18-20fokig szoktunk és mellé felöltözünk

Kb ezek vannak. Számolgattam az 1 éves számlákat, és éves szinten beleférünk a kormány által bemondott átlagfogyasztásba. De ehhez azért le kellett mondani az állandó melegvízről és a kényelmes 22 fokról. Valamit valamiért.

4 tagú felnőtt család, 2 kisebb háztartás, belül teljesen leválasztott lakótér, 1 kertes családi ház, 150nm- en lakunk.

2022. júl. 22. 00:44
 18/22 anonim ***** válasza:
11%
Lesz*rom az egészet! :D Van 2kW-os szélturbina + 38 db napelem + hőszivattyús hűtő-fűtő klímák, (áramszünet esetén téglakályha). Csak vízszámlát + hulladékelszállítást + internetet fizetek. :D Lesz*rom, hogy hány forint egy euró. Euróba keresek pénzt. Üzemanyag sem sokáig fog érdekelni. Ősszel lesz villanyautó. Amit széllel és napfénnyel tankolok. :D Leszophat az Orbán is, meg a Putyin is. :)
2022. júl. 22. 04:20
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

Azokat a dolgokat amikhez erős fény kell nappal csinálom, pl varrás, körömvágás, ilyesmi. A tévét nem járatom a háttérben alapzajnak. Ha valamiért bemegyek a fürdőszobába nem kapcsolom fel a villanyt. 4-en vagyunk, 2 iskolás gyerek, esti zuhanyozásnál max 4-5 percig folyhat a víz.

Ezeket csináljuk most, de korábban is figyeltem, figyeltünk ( fohmosáskor nem folyik a víz, nem égnek a lámpák fölöslegesen stb)

2022. júl. 22. 09:26
 20/22 anonim ***** válasza:
85%

"Vécézéshez, kézmosáshoz nem kapcsolom fel a villanyt a budiban ill. a fürdőszobában, mert anélkül is megy."

Nézd, #14-es, számoljunk. Egy 6W-os ledes égővel fényárt csinálsz a budiban 2 percekre, pislantani meg kezet mosni. Ez egy alkalommal 6W*2 perc (1/30-ad óra) = 0,2 Wh = 0,0002 kWh.

Mondjuk naponta 10 alkalom miatt szorozzuk meg 10-zel, meg az év 365 napjával, így 0,73 kWh a spórolás évente. Legyek nagyvonalú, és ne a rezsicsökkentett áramárral, hanem a 70 forinttal szorozzam meg. Éves szinten 50 forintot spóroltál meg...

Én nem a világításon, hanem a nagyfogyasztókon - villanybojler, vízforraló, elektromos tűzhely, elektromos sütő, mosógép, mosogatógép, mikrohullámú sütő, porszívó - ezeknél nézném, hogy feltétlenül szükséges-e használnom. És ha igen, mennyi ideig, és/vagy milyen beállításokkal...

Szóval a több ezer wattos, vagy a több száz wattos fogyasztókra figyelj oda. És ne egy 6W-os ledizzó nem használatával akarj jelentős megtakarítást elérni. Nem a budi-izzó miatt fogsz kiesni a rezsicsökkentett árból, ha kiesel...

2022. júl. 22. 15:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!