Ha 3 fázis áll rendelkezésemre, akkor drágább 1 kw/h áram A1 tarifája mintha csak 1 fázison jönne az áram? Vagy csak a más szolgáltató miatt van ekkora különbség? Illetve az éves vételezett mennyiség eltérése miatt? (részletek lejjebb)
Budapesten MVM (elmű) területen bruttó 39 ft / kwh- a számla tarifám kb éves 6000 kw/h fogyasztás mellett három fázison
Zalába zártkerti telken EON területen éves 1320 kw/h-ig bruttó 14ft / kwh van a szerződésben...
Ha lemondanám Budapesten a 3 fázist (semmi szükségem rá egyébkén sem, csak annó így vettem az üzlethelyiséget), akkor olcsóbb lenne a villanyszámlám?
Így van, ahogy az üzemanyag is egy 200Ft-os literárú nafta lenne, ha nem sújtaná ennyi adó és egyéb sallang.
Hidd el, teljesen jó áron veszed az áramot, mindenkinek ennyi. Ha a lelki békédnek segítséget nyújt, fizess általányt. Én is így csináltam sokáig, amíg nem lett napelemem.
Ennek nincs köze egymáshoz! Az olcsó ár az egyetemes energia ár, de abban nincs hálózatnak ítélt.
Ha azt hozzá adod, akkor ugyanúgy lesz az ára.azaz 1320 kWh-ig olcsóbb és drágább és az ára ugyanannyi. Egyetemes szolgáltatási ár van és mintegy, hogy van e "ipari áram" vagy sem és hol vagy! A tarifa számít, az ugyanaz.
2008 óta egyetemes szolgáltatás van MO-n, azaz mindegy!
Vedd elő a hálózat használit is, aztán add össze 😅
/Ha valós áron kapnád, 100 ft felett lenne bőven, de van eltérés, de az fillérekben mérhető területenként:)/
Sztem a 3 fázisról semmiképpen se mondj le!
Sokkal jobb mint ha minden 1 áramkörön megy!
Nekem 1x16 amperem van, maximum 1x25 amperre lesz lehetőségem...
Jelenleg van 1 mosógépem, mosogatógépem meg szárítóm van, egy szoba elektromos fűtőtesttel van fűtve, télen 25-30 ezret is fizetek havonta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!