Ha 3 fázis áll rendelkezésemre, akkor drágább 1 kw/h áram A1 tarifája mintha csak 1 fázison jönne az áram? Vagy csak a más szolgáltató miatt van ekkora különbség? Illetve az éves vételezett mennyiség eltérése miatt? (részletek lejjebb)
Budapesten MVM (elmű) területen bruttó 39 ft / kwh- a számla tarifám kb éves 6000 kw/h fogyasztás mellett három fázison
Zalába zártkerti telken EON területen éves 1320 kw/h-ig bruttó 14ft / kwh van a szerződésben...
Ha lemondanám Budapesten a 3 fázist (semmi szükségem rá egyébkén sem, csak annó így vettem az üzlethelyiséget), akkor olcsóbb lenne a villanyszámlám?
De nem lehet, mert 2017-ben úgy módosították a HÉSZ-t hogy képtelenség megfelelni a követeléseknek például: az új lakássá átminősítés esetén a lakás talajszinthez viszonyított padlószintje nem lehet két méternél alacsonyabban (ez földszintes), továbbá a telken belül lakásoként egy darab gépjérműbeálló biztosítása.
(körgangos társasház)
megoldhatatlan szerintem az átminősítés innentől, legalábbis engem ezzel ráztak le a főépítésznél kb két éve.
Minek mi lett a vége? Nincs lehetőségem átminősítésre, már lefutottam pár éve néhány kört ezügyben.
Majd inkább megérdeklődöm a szomszéd villanyszámláját (vagy lenyúlom egyszer :D), aztán kiderül mennyi az annyi, ha csak egy fázis van...
"Minek mi lett a vége?"
Annak, hogy magánszemélyként kapod-e majd a villanyszámlát, vagy üzletiként?!
Nem olcsóbb 1 fázison vételezni, ez egy nagy tévhit, mellesleg sehol nem találkoztam eddig ezzel.
Sehol nem adnak áramot 14Ft/kWh áron. Még az A1 tarifa kisfogyasztóknak szánt kedvezménye is 35-36Ft/kWh tarifával jön. Az efeletti rész 39Ft/kWh, ami szerintem még mindig egy jutányos ár, tekintve, hogy 15 éve is ennyibe került a villany.
Az éves fogyasztásod alapján 20E Ft-ot fizetsz havonta. Ezzel nincs semmi gond véleményem szerint, ha ebben mint írod a fűtés és a melegvíz is benne van.
Ha lehetőséged van rá, regisztrál villanyszerelővel szabványosítsátok a mérőhelyet, továbbá igényeld meg a H és a B(vezérelt) tarifát. Ezzel könnyen lemehet 30%-al is a villanyszámlád.
17-es nem én találtam ki, ott a szerződésem, abban van leírva valami 11 forint körüli, gondolom plusz áfa így 14 körül.
De inkább itt van a kép róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!