Szerintetek mennyi a reális havi költség egy három tagú családnak háztartási és "kaja" pénzre, normál átlag életmódot tekintve?
Mi számít normál életmódnak?
Ha csak a kaját nézzük, arra is több alternatíva van. A legkölcséghatékonyabb az, amikor magatokra főztök úgy, hogy ugyanazt az ételt eszitek 3-4 napig.
De vannak családok, ahol naponta friss házikoszt kerül az asztalra, ott jellemzően van egy háztartásbeli, aki ezt el tudja intézni (például egy nagymama).
Abban az esetben is változatosan étkeztek, hogyha minden nap rendeltek kaját. Étteremből eléggé költséges, de a helyi menzára is be lehet fizetni, ami jövedelmi viszonyoktól függően változhat. Dolgoztam hasonló helyen, ott a „legfelső kategóriába” kerülők fizettek egy hónapra kb. 12.000 forintot/fő, ebben az összegben benne volt egy leves és egy második, amihez nem rendszeresen, de járt gyümölcs vagy valami sütemény. Ja, és házhozhordták a kaját, tehát ebben az összegben a szállítás is benne volt (amit persze több fő esetén csak egyszer kell fizetni).
De persze ezeket is lehet a végtelenségig kombinálni.
Szóval kellene egy kicsit konkretizálni a kérdést.
Én ezekre költök és ez szerintem tök átlag
Havi 1-2 program pl Mozi vagy cukrászda vagy valamilyen program amit találunk
Műszempilla
Rezsi
Tank
Teló számla
Kaja 50.000
Gyógyszer
Kutyatáp
játékra kb 3000 Ft havonta szoktam,már 3 éve játszok vele
Pepcoba minden hónapban benézek
3 vagytok kajára simán mondok egy 100ast
Tank,gyógyszer megint relatív,mert nekem pl 30.000 elmegy gyógyszerre a tank 40.000
A kutya tápja 15.000 + gyógyszer 10.
Átlagban kaja 100
Minden más 150
Nem értem a válaszok miért vannak lepontozva.
Valaki irigykedik, hogy más többet engedhet meg? Vagy valaki csúnyán néz másra, hogy bezzeg ő kevesebből is kijön?
Legjobb kajaspirolas
1. Fogyjatok le, mert a nagy test tobb kaloriat igenyel, tobb kajat. Ha megnezed egy 1200 kcall etrendet magadnak, latni fogod mennyire pici adagokat lehet enni, pl egy banant is felezni kell. Ennel jobb kajasporoladi dolgot bem ismerek.
2.probald ki a legolcsobb termekeket es ha szar, menj a kovetkezo arkategoriara. Pl. Spar budgetes light vajat finomnak talaltam 179 ftert 500got,de a budget sonka porcos volt, igy mentem a kovetkezo fentebbi arkategoriara. Az mar jo volt.
3.legyen itthon tartalek, de ne sok, mert csak ratok romlik. A huto felso polcan tartom a megbontott dolgokat, mindig azokbol hasznalok fel eloszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!