Normális hogy 1200+ a havi villany figyasztasom?
Van 1 bojlerem 2 klíma de nem megy egyszerre a kettő, 1 tv mikró mosógép számítógép kb heti 2 szer 2 mosás.
Egy 1300kw-os házivizmű. Meg egy hűtő 70nm családi ház
"Egy 1300kw-os házivizmű"
Paks 2 táplálja azt a házi vízmüvet??? Ekkora teljesítménnyel a fél balatont leszívhatnád egy délután alatt.
Egyébként 1200 kWh nagyon sok egy hónapra. Nekünk ~200 négyzetméteres családi házban van hasonló villanyszámlánk átalányban, úgy hogy nyáron kétt klíma, télen 3 kW kiegészítő villamos fűtés is megy róla.
Elnézést házivizmű 1300w
Nem értek az árakhoz, ezért én nem nyulok hozzá mondták hogy lehet valami a kábelekkel. Ezért ujra kabeleztettem az egészet rendes hivatalos villany szereplőkkel de nem változott szóval nem ott volt a baj. Fűtés re is használom a klímát de csak 1et kb 8 órát megy egy nap mert konvektor van.
Biztos hogy havi mert digitálom.
Nyaron se menet 1000 alá pedig akkor még nem volt klímánk és 2en élünk parommal. Valtozon a az óra szerint multhavi 1562 kW volt a fogyasztás és ugyan az megy mindig ha hidegebb van akkor inkább a konvektort vesszük feljebb.
Most 46ezret multhonapba 60 ezret előtte 42ezret.most néztem az órát eddigi fogyasztásom jan.27 óta a1140 kwh ami kb 40ezer ft. 13 nap alat.
Lehetetlennek tunik ugyanis már fűteni se fütöttünk a klímával ebbe a hónapba.
Olvastam hogy tud olyat ez a regi ora ha rosz hogy ha pordül egyetakkor viheti magával a mellete lévőt, ugy ertem hogy nem csak 9nél hanm pl 7nel egy utána normalisan 9 nél is és az máris nem 10hanem 20.
Régi villanyóra akkor szokott veszettül sokat számolni,
ha "véletlenül" egy nagy ipari mágnes volt a közvetlen közelében.
Az EON majd kivizsgálja az okát.
Ha ilyen magas a fogyasztás akkor valószínűleg az óra romlott el, ha a ház villamos hálózatában vagy valamelyik készülékben lenne a hiba az már régen látszana. A becsült normálishoz képest a többletfogyasztásod nagyságrendileg 2 kW folyamatos terhelésnek felel meg, összehasonlításképp ez egy átlag sütő teljesítménye. Ha 0-24-ben ennyit "fűt" valamelyik készüléked (vagy akár egy falban elhelyezett vezeték) zárlat vagy egyéb meghibásodás miatt azt már inimum a szobába belépve is simán éreznéd a hőmérsékleten, de nagy eséllyel régen ki is gyulladt volna.
Vezetékek egyébként sem szoktak így meghibásodni, 99,99999 %-ban vagy valami apróbb szivárgó áram van, vagy olyan zárlat ami egyből lecsapja a kismegszakítót. A kettő közötti átmenetre kicsi az esély, főleg arra hogy ez hónapokig stabilan fennmaradjon. Szóval ha nem a villanyóra lesz am egoldás, akkor a készülékeidet kezdd el egyesével próbálgatni.
"Olvastam hogy tud olyat ez a regi ora ha rosz hogy ha pordül egyetakkor viheti magával a mellete lévőt, ugy ertem hogy nem csak 9nél hanm pl 7nel egy utána normalisan 9 nél is és az máris nem 10hanem 20."
Ezt viszonylag egyszerű ellenőrizni, egyszer amikor egész nap otthon vagy nézd meg (írd fel) 20 percenként az óraállást. Ha azt látod hogy ugrás van benne valahol, akkor biztosan ez a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!