Megéri házi szélerőművet venni vagy inkább napenergia?
Figyelt kérdés
2022. jan. 29. 06:30
1/10 anonim válasza:
Vertikalis szelgenerator talan kivitelezheto ... a normal allasu (vizszintes) szeleromuvet tul magasra kell epiteni, hogy hatasa is legyen.
2/10 anonim válasza:
Először fel kell mérni az adott helyszínt a meteorológiai szempontok alapján. Északi hegyoldalra nyilván nem érdemes napkollektort szerelni, mint ahogy szélcsendes helyre sem szélerőművet.
3/10 anonim válasza:
Hány km-es szél kell a vertikálishoz és mennyi a normál szélkerékhez? Ezek a téli szélviharok idején is működnének, vagy XX km szélsebesség felett ezeket le kell kapcsolni?
4/10 rewqrewqrewq válasza:
:) Ismerősöm körbefutotta már ezt a kérdést. Szélenergia max annyi nyerhető (lapát méret) ami nem nagy tétel a háztartásban. Nagyobb lapátot meg nem enged a hatóság vagy igen, de arany áron. Mondta is ... "csak a mikró miatt nem pakolok szélkereket a kertbe". Napelemmel nem tudom van ilyen macera. Napfény áram többletet amúgy is vissza lehet tolni a MVM nek ha jól tudom.
5/10 anonim válasza:
Megérheti, ha fent laksz valamelyik hegy tetején.
6/10 anonim válasza:
Hát, nem tudom, nálunk nagyon hideg és erős északi, észak-nyugati szél szokott fújni télen és van, hogy 3-4 napig fúj szüntelen.
Szóval én amondó vagyok, hogy ha minden falu szélén lenne szélerőmű, akkor egy csomó áramot lehetne vele termelni.
7/10 anonim válasza:
50-60 km/h szélben adják le a névleges teljesítményt a generátorok. Az ember arca már 20-30 km/h szelet kellemetlennek érez, itt még csak 1/4 teljesítményen dolgozik a generátor.
8/10 anonim válasza:
Viszont a semminél az is több, főleg ilyen energiaáraknál.
Természetesen több lábon kell állni, és ha már ebben gondolkozol, akkor egy szigetüzemű napelemmel kombinálnám a helyedben.
10/10 anonim válasza:
Napenergia. Mi van a ködös téli idővel, amikor két hétig nem is látjuk a napot?
A napenergiáról már másik kérdés alatt is elmondták mások, hogy a jelenlegi házi napenergia-rendszerek elosztórendszerbe illesztése is problémás valamilyen technikai okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!