Miért lett most ennyi a gázszámlám?
Amit tudni kell: tavaly június óta kb egyedül élek. Átalányt fizetek. Mindenhol konvektor van.Mivel ugye egyedül élek ezért csak a szobámban kapcsoltam be a fűtést ráadásul csak november közepe fele mivel nem vagyok fázós. Amikor elmegyek dolgozni akkor mindig letekerem és este is amikor alszom. 2 hete olvasták le a gázórát ma mpedig emailben kaptam egy 51 ezer forintos számlát amin kicsit meglepődtem.. általában 10-12 ezer forint szokott lenni mindig
Miért ilyen sok most? ne haragudjatok, hogy nem tudom, de senki nem magyarázta el ezt az egészet nekem..
Valószínűleg év végi elszámolás volt, és most jött meg a különbözeti számla. Többet fogyasztottál az átalánynál.
Ha elmész otthonról, ne tekerd le teljesen a konvektort mert az állandó felfűtés több gázt fogyaszt hosszú távon.
Oh, értem.
Egyesen szoktam hagyni. Olyankor ugye még nem kapcsol fel csak takarékon ég.
Most olvasták le a gázórát.Éves szinten amit fizettél 562 m3 .Valószínű,ennél többet használtál, rosszul volt kiszámolva az átalány.Gázzal főzöl, a melegvíz miből lesz?Amit most ők meghatároztak az 47m3/hó, de ennél érdemes 20-30 m3-rel többet fizetni átalánt, mert ugye nm lehet tudni, hogy milyen tél lesz vagy tavasszal, kell -e fűtés.
Nézd meg, hogy egy októberi számlán pl. az elszámolt mennyiség hány köbméter volt?Ez balodalon van....
Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy ez egy túlfizetéses számla, és az összeget visszakapod. A minusz ezt jelenti.
A rossz egy matek egyes :)
Meg egyszer én is felhívtam őket, hogy mi van...azt mondták, hogy ha közben változik a gáz ára akkor ők azt havonta nem nézik.Az is változtat az év végi forintális összegen.Azért is érdemes kicsit emelni azon a köbméteren amit ők meghatároznak , hogy beleférj abba is...Ha többet fizetsz, visszakapod...nekünk rendszeresen most már évek óta visszakapunk....ők ált. 100-110m3 állapítanak meg, de én azt visszaemeltetem 130m3-re, azóta mindig visszakaptunk még ...Nálunk minden gázzal működik, főzés, melegvíz és a fütés ami cirkó.
Nézd meg hónap utolsó napján, hogy áll a gázóra állása.A kezdő érték rajta van a számlán ha jól látom, 2022.01.01 7897m3 a különbözetet szorozd meg 6-tal mert átlagosan 6 hónap a fűtési szezon.A maradék 6 hónapra számítsd mondjuk a felét/hó .Add össze a 2 félévet és oszd el 12-vel.Persze nem mindegy, amit írtam előbb, hogy mire használod még a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!