Társasházban kötelező saját költségen fizetnem és elintéznem a kémény bélelést ha nem gázzal fűtök? Milyen lépéseket tehetnek ellenem ha elutasítom?
Nálunk most akarok kirobbantani ebből balhét, a társasházunk zárószintjén lakom, már mindenhol szinte gázfűtés van, de a földszinti lakó a gyűjtőkéményben még mindig fával tüzel, és a falon át dől be a kátrányszag a frissen felújított lakásba. vagy költözés lesz, de előtte oltári balhé.
A közös képviselő nem foglalkozik ezzel.
Kedves Kérdező, remélem azóta megoldódott a gondod. Mi most kerültünk a kéménnyel kapcsolatban egy hülye szituációba, ezért vetődtem ide, keresem én is a válaszokat. Szerintem, ha nem gyűjtő kéményes a társasház, akkor ha te a gázkészülékeket leszereltetted nincs mivel csatlakozni a kéményre, akkor le kell szállniuk rólad. Mi abba futottunk bele egy 60as évek beli 3 emeletes házban, hogy a kéményes ürge itt hagyott egy beleegyező nyilatkozatot, hogy mielőtt bármit csinálnak, a velünk egy strangon levő emberek beleegyezése szükséges ahhoz, hogy mi a saját kéményünket és a saját fűtés rendszerünket a saját költségünkön korszerűsíttethessük. És az egyik néni ezzel jön, ez hülyeség, ki mondta nekünk ezt a hülyeséget, itt mindenkinek saját kéménye van, és mindenki azt csinál vele, amit akar, ő nem ír alá semmit.
Viszont ez a katasztrófavédő által lezárt konvektor nagyon fura nekem. Az átfolyós vízmelegítőt értem is, de a konvektornak nincs kéménye, annak parapetje van, és azt kell bélelni, sőt nem is lehet! Szóval nem értem, miért zárták le a konvektoraid. Itt nekünk is azok vannak, és mi pontosan azoktól akarunk megszabadulni, és az átfolyós, nyílt égésterű rémkazántól, mert eléggé korszerűtlen, és rossza a hatásfoka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!