Társasházban kötelező saját költségen fizetnem és elintéznem a kémény bélelést ha nem gázzal fűtök? Milyen lépéseket tehetnek ellenem ha elutasítom?
Nehezen fogsz itt kompetens választ kapni és nem azért mert bárki is hülye lenne, hanem mert eltérőek az esetek.
Nálunk például az egész házban az összes kémény a felújítási alapból lett béleltetve, mert így tartottuk igazságosnak a közgyűlésen.
Eleve a házban a gázszolgáltatás adott volt, tehát a nem gázzal fűtők is bármikor rácsatlakozhattak (volna) ha akarnak.
Vannak élethelyzetek, elköltözik valaki, meghal, a következő tulajdonos meg gázfűtést akar, akkor kezdheti a kéménybéleléssel?
Önmagában ez a tény már a lakás értékét csökkenti, holott az előző tulajdonosa lehet, hogy 30 évig fizette a felújítási alapot.
Társasházban sajnos azok a költségek is terhelnek, amiket nem veszel igénybe. Pl. ugyanúgy fizeted földszinti lakóként a liftkarbantartást, mint a X-en lakó.
De olyat még nem hallottam, hogy földszinti lakóként, SAJÁT ZSEBBŐL kellene karbantartanod a liftet!
Egy szó mint száz, ez tipikusan az a kérdés, ami a közös képviselő hatásköre, ha egyéb nem, akkor erről közgyűlést kell összehívni.
"Felhívott a társasházkezelő hogy saját költségemen kötelező megrendelnem a kéménybélelést,..."
...és talán még vállalkozót is ajánlottak?:)
Nagyon kilóg a lóláb, le akarnak vágni, de ez a NAV-os beszólással igazolódott is.
Biztos vagy benne, hogy társasházkezelő hívott?
17-es vagyok és ne haragudj, hogy ezt a vonalat nyomatom, de az ilyesmit írásban közlik a lakókkal, a szankciókat is feltüntetve(!) nem pedig felhívják, hogy ugyan már béleltessen kéményt, mert jön a NAV.
Tényleg abszurd!
Alattad és fölötted ki van már bélelve a kémény? Ugye,hogy nincs. Az nem megy külön~külön!Csak egyben mehet a bélelés a földszinttől(esetleg az alagsortól)a legfelső pontig.
Kilóg a lóláb!
Én egy 3 szintes társasházban lakom, a kéményhez 6 lakás tartozik.
Lakásfelújítás volt 5 éve,próbáltuk együtt 4-n összefogni,kibéleltetni a kéményt,(akkor még nem volt horror pénz+megcsinálta volna egy kis cég "okosban)-de 2 lakó elutasította. Így maradt minden. Hivatalosan befalaztam a kéménylyukat. Lakógyűlésen,-hogy nyoma legyen,-jegyzőkönyvbe vetettük a tényállást(hogy lemondunk a kéményhasználat jogáról).
Ezután raktam fel villanybojlert,és Mika6 kazánt az egyik parapetre,és énhozzám soha ne jöjjön senki a kéménnyel kapcsolatban.
Tudtommal a másik 3 lakó is így tett(ill az egyik klímákat tett).
A két maradék lakás most gondban van(újak a tulajok,egyelőre üresen állnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!