Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fatüzelésnél melyik módszer...

Fatüzelésnél melyik módszer gazdaságosabb: hagyni kialudni a tüzet, és másnap újból begyújtani, vagy igyekezni hogy maradjon parázs?

Figyelt kérdés
Az utóbbi gazdaságosabb, vagy a begyújtás? Esetleg mindegy, mert minda2 ua fogyaszt, és nem gazdaságosabb?

2021. nov. 30. 22:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy csak tüzelni tud!!! Eléget bármit amit talál és csodálkozik, hogy nincs meleg!!!! Arra hivatkozni, hogy az ősember is fával tüzelt, de Ő tudta, hogy attól még nagy meleg nem lesz, de a medve sem látogatja meg, ha mégis megtette, akkor a bundáját lesegítették róla, a meleget ez szolgáltatta!!!!!

Ma már modern kazánok vannak, ebben égetnek el minden éghető anyagot és panaszkodnak, hogy nincs meleg!!!! Én ezért szereztem be egy birkabőr pancsót, mert bár központi fűtés van nálunk, 22°C meleg "a radiátor tetején", a meleget mégis egy bunda szolgáltatja!!!!

Tehát van hangyányi különbség a tüzelés és a fűtés között, bár mind a

kettő égés, csak az a baj égetéssel csak megsemmisítjük az energiahordozót, kituszkoljuk a kéményen a FÜST-GÁZT, az értékes energiát,

ha nincs szerencsénk, akkor ez hasznosul, megmérgez, vagy leég a ház, vagy a legrosszabb, ha felrobban a kazán és összedől a ház!!!!

Már sokszor leírtam én hogyan csináltam, hogy túléltem 70 fűtési szezont,

most megpróbálom leírni, hogy TE hogyan fogsz meghalni ha nincs szerencséd, amíg élsz Te döntesz, ha nem élsz a krematórium fűtője!!!!!

Berakod a kazánba a tüzelőt, nagy nehezen meggyújtod, majd ráveszed hogy izzon!!!! Régen a kemencében csináltak ilyet, a kukoricacsutkát izzították, majd egy cserépedénybe tették, minimálisra csökkentették a levegőt, lett belőle faszén, amit aztán a vasalóban lengetve felgyújtottak

és a meleg vasalóval, vasaltak!!!! "A mosónők korán haltak", mert az izzó anyag, ha kap egy kis oxigént CO keletkezik és mérgez!!!!! Te ezt nagyban csinálod, felizzítod a kazánban a fát, majd megvonod az oxigént, sok CO

keletkezik és ez már halálos!!! Sokan panaszkodnak, hogy füstöl a kályha, megfájdul a fejük, még mindég nem termeltek elég CO-t, de ahogy mondani szokták, "sok kicsi, sokra megy!!!" Vannak akik nem szerencsések, náluk

a kémény és huzata a megoldás, ha van huzat!!!

Begyújtáskor, az éghető anyag nem éri el azonnal a gyulladási hőmérsékletet, korom keletkezik, lerakódik a kazánban, a kéményben, kiváló

éghető anyag, eldugítja a kéményt, a CO már nem tud távozni, visszajön a lakásba, nem kell folytatnom, a kéményben maradt CO-t a korom égése meg tudja gyújtani, amitől aztán a kazán is felrobbanhat!!Van aki ezt megelőzi, összegyűrt újsággal begyújtja, sem a ház, sem Ő, nem éli túl!!!

Én természetesen nem osztom azt a véleményt, hogy nem előzhető meg

a BAJ !!!!! Csak, hogyan? A CO-t, a kazánban égetem el, azonnal, ahogy keletkezik, katalizátor segítségével!!!! Mi a katalizátor? NÁLAM a

HIDROGÉN!!!!! Hidegen is könnyen gyullad, magas hővel ég, elégeti a CO-t!!

Fánál, természetesen a parázsban, vízből nem állíthatunk elő hidrogént a

kazán fala pedig hideg, ha a CO hozzáér nem gyullad meg, mert 605°C-nél

gyullad, azaz ROBBAN!!!!! Ha még kis mennyiségnél teszi, gyors-égéssel elég, tehát izzó fém, vasforgács meg tudja gyújtani!!!! A további hőképzést már a meleg CO2 és meleg NITROGÉN ütközése biztosítja a kazán felső terében, ez FŰT!!!!! A hőfok beállítható, ezért az oxigén mennyisége a felelős, primer oldalon a keletkező gáz mennyiségét, szekunder huzattal a láng minőségét, a KÉK lángot, TOVÁBBIAKBAN ÉGÉS NINCS!!!!!!!

Nincs korom, füst, kéménytűz, CO VESZÉLY!!!!!!!

Kellemes karácsonyt és boldog újévet, de ne felejtsük el, a gyertya lángja is TŰZ, ami szintén VESZÉLYES!!!!!

dec. 26. 10:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!