18 ezer ft lett a távhő (Főtáv) havi átalánya. Nem sok ez egy kicsit?
50nm-es 1,5 szobás lakás régi téglaépítésű házban. Sajnos nincs egyénileg mérve a fűtés. Nincs hőmennyiségmérő, meg költségosztó sem.
Légköbméter alapján kalkulálnak egy éves fogyasztást, azt elosztják 12-vel és ezt az összeget kell fizetni a következő fűtési szezon végéig havonta.
Na most eddig 10 ezer ft volt, de most felemelték 18 ezer ft-ra, közel 220 000 Ft lett a most lezárt fűtési szezonban a lakás kalkulált fogyasztása. Csak szerintem sok ez egy kicsit? Egyszerűen nem értem hogy lett ilyen sok. Nem volt keményebb a tél, mint tavaly. Az április-május volt hűvösebb a szokásosnál de szerintem az sem indokolja a majdnem dupla annyi fogyasztást. Ráadásul nálunk ekkor már el volt zárva az összes radiátor, persze ez itt nem oszt nem szoroz.
Ezért kell a (közgyűlés) bevezettetni a házban a méréses rendszert a radiátorokon. Így majd mindenki próbál takarékoskodni ,és akkor nem az a szemlélet van a házban hogy :
"..úgysincs mérve.. akkor meg lesz@rom! hadd menjen csak az a fűtés reggeltől estig". Sajnos ez a nem törődöm mentalitás miatt ennyi a fűtésetek.
Sajnos minden télen látni, hogy sokan az ablakokat nyitják ki ha túl meleg van, és nem a radiátorokat tekerik lejjebb.
Sajnos közös lónak, túrós a háta.
Egy 50 m2-es körben fűtött lakásban, bőven 10ezer alatt kellene lennie a díjnak.
Az egyik ismerősöm éppen az imént mondta, hogy 30ezer Ft volt a gázfűtésének a havi átalánya, csak éppen 200 m2-es családi házra.
(Ami a tiedénél 4-szer nagyobb és nincsen körbe fűtve.)
Mi hiába zárjuk el a radiátorokat, attól nem fogunk kevesebbet fizetni.
Ettől függetlenül rendszeresen elzártuk, de még így is 22-23 fok volt bent télen, pedig nekünk 20-21 is elég lett volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!