Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan dolgozzátok fel, hogy...

Hogyan dolgozzátok fel, hogy hónapról-hónapra minden pénzetek elmegy és nem tudtok semmi pluszt venni, csak a megélhetést?

Figyelt kérdés

Talán kicsit panaszkodni jöttem, kicsit tanácsokat kérni.

28 éves nő vagyok két gyerekkel és aférjemmel élek akit betegsége miatt leszázalékoltak, nem dolgozik. Mint tudjuk ez nem egy életbiztosítás és az én keresetem sem haladja meg a 150.000Ft.ot

Lehetne rosszabb is a helyzet, mert nem éhezünk és nem fagyoskodunk, de semmi pluszt nem engedhetünk meg magunknak. A napokban egy hatalmas lyuk keletkezett az egyik gyerek matracán (már régi ágy), nem tudunk egyszerűen újat venni. Új ágy is kéne, mert az ágy és a matrac szétszedhetetlen. Minden bútorunk ütött-kopott. Néha ha nagyon jó árban találok szép használtat azt elhozom, de ez ritka. Kb 10.000Ft költőpénzünk ha marad hó végére. A boltban is mindig az akciós, olcsóbb márkákat veszem és csak abban a helyiségben megy a fűtés (télen), ahol tartózkodunk épp.

Nyaralás, étterembe járás luxus, nem engedhetjük meg. Ha valami tönkremegy az autón azt is nehezzen fizetjük ki. Mi is, a gyerekek is használt ruhát hordanak. A laptopom is szétesőben van, ameddig rúgja használom, de nem tudom hogyan veszek újat. Már ez is 10 éves. Fodrászhoz nem járok, magamnak csinálom a hajamat és a gyerekekét is. Semmi hasonló szolgáltatást nem veszek igénybe. Nem tudom min/hogyan lehetne még spórolni. Most a 6 évesem egy matracon alszik a földön. A gyerekekkel próbálom éreztetni, hogy minden oké, de nagyon nem. Már nem tudom meddig bírom, nagyon frusztrál, hgy semmi pluszt nem engedhetünk meg meg még stresszfaktor a férjem állapota is. Már azon gondolkozom mit kéne kitanulnom, de munka mellett nehéz. Sajnos nálunk szülői segítség se sok. Az én szüleimmel nem jó a viszony és ők is elég szegényesen élnek. Férjem apukája nem él, anyukája szintén nem túl jól és demens is a sógórnőmmel él.

Ne csak rólam legyen szó

ti hogyan oldjátok meg ha hirtelen kiadás van? esetleg még valami spórolós tipp? Már az is jó lenne ha havi x összeget félre tudnék tenni.

2021. jún. 8. 11:42
 1/9 anonim ***** válasza:
8%

ti hogyan oldjátok meg ha hirtelen kiadás van?

4 országba van számlám ahol vagyok onnan veszek le pénzt.

2021. jún. 8. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én addig keresnék, amíg nem találnék jobban fizető munkát. Járnék állásinterjúról állásinterjúra.
2021. jún. 8. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezen tényleg csak az segít, ha új munkát nézel, és/vagy ha a férjed, ha van olyan állapotban, talál legalább valami mellékest tehetsége szerint. Én egyedül vagyok két kisiskolás gyerekkel, de mivel ennél sokkal jobb a fizetésem, és néha van mellékes is, nem vagyunk így kicentizve. Ettől függetlenül mindig akciósat veszek, nem járunk étterembe, szeretem a turkálókat és magunknak nyírom a hajunk, örököltek a bútoraink (bár én szeretem őket, 150 évet már kibírtak) szóval pont ez nem hiányzik. Autót viszont nem hiszem, hogy érdemes lenne tartani, szóval ha nem laktok nagyon kieső helyen, gyanítom, azon sokat lehet spórolni.
2021. jún. 8. 12:32
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Bocs, de a férjed miért nem dolgozik? Vagy fekvőbeteg?

Utána is jár valamennyi rokkantsági. Nem?

(Vagyis mégsem 150ezerből éltek.)

2021. jún. 8. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Nehéz erre mit mondani, mert 1-1 szerencsétlenség mindenkivel történhet, de nálatok sok minden szerencsétlenség faktor van egyszerre. Nagyon fiatalon vállaltál gyerekeket, egy ilyen beteg emberrel jöttél össze, nincs jó szakmátok, a szülők sem tudnak segíteni. Mindenből a legrosszabb jött össze. De nem akarok teljesen negatív lenni, az írásképed alapján értelmesnek tűnsz. Muszáj lesz kitanulnod egy jól fizető szakmát. Közben a férjed viszont otthon kell ellássa a gyerekeket és a házi munkát csinálni, amíg te tanulsz és dolgozol.
2021. jún. 8. 12:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem ágyban fekvő, de olyan betegsége van ami jelentősen megnehezíti a mindennapjait és a munkáját sem tudta miatta végezni.

Jár, de így sem állunk jól. Bár még így is kiröhögni való az az összeg amiből élünk.

2021. jún. 8. 14:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Már azon gondolkozom mit kéne kitanulnom,"

Végezd el pl. a klímaszerelő tanfolyamot.

Naponta fogsz annyit keresni mint most havonta.

2021. jún. 8. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha képes bármit elvégezni a férjed, érdemes lenne belevágni az újratervezésbe. Akár ha felhasználni ezt az időt arra, hogy otthon, önszorgalomból kitanuljon olyasmit, amihez nem kell fizikai erőnlét. Kifogások helyett - ne ahhoz ragaszkodjon, ami volt és most nincs - , ötleteljetek szabadon, mi az, ami eladható lehet másoknak, és menne azok között a korlátok között, amikbe most beleszorult. Horgolhat, fordíthat, könyvelhet, őstermelhet bármit... mittudomén, mihez értene. Kérdezze végig a barátokat is, hátha van olyan, akinek tud segíteni bármiben vagy ha nektek nincs, másnak lehet ötlete. Nekem is akadtak hónapjaim, amikor ágyból dolgoztam, miközben a gyerekek ugráltak a fejemen, és azzal vigasztaltam magam, hogy ha még szájjal-lábbal festők is akadnak, csak nincs lehetetlen. Ha meg ennél egy fokkal jobban van, keresgélni kell olyan könnyű munkát, ami mégis menne, pl. portás. Kérdezzetek körbe karitatív szervezeteket, gyülekezeteket is, hátha akad bármi... Szóval nem könnyű tudom, és nem kisebbíteni akarom a problémáját, de biztos jót tenne az mindkettőtöknek, ha ő is hasznosnak érzi magát és vannak terveitek.
2021. jún. 8. 15:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerencsére nekem nincsenek anyagi gondjaim, amikor volt akkor pár év külföld megoldotta
2021. jún. 9. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!