Sokan írják hogy havi 70-90 ezer forintból megoldják a kaja kérdést de mégis hogyan ?
Nyilván függ attól hogy mekkora a család ,hányszor rendelnek és miket esznek .. de egyszerűen nem értem hogy lehet kijönni ennyi pénzből. Én is szeretnék egy kicsit spórolni ( attól még ugyanúgy jó minőségű ételeket enni ) és gondoltam megnézem mások hogy csinálják . Mi 3an vagyunk ( apa, az egy éves kisfiunk és én ) jó minőségű ételeket eszünk , a pici napi 4-5x mi max 2x szoktunk enni . Havi 2-3 X vagyunk étteremben ( mármint ha lehet ) és kb 3x rendelünk pizzát.
A picinek napi 3 X adok gyümölcsöt , 1x zöldséget ( mindig változó hogy mit ) és nyilván emellé főtt ennivalót is . Nem hiszem hogy luxusban élünk ,de mi havi 200 alatt a kaját nem tudjuk megoldani .
Néha van bio hús , de azért legtöbbször a középkategóriás dolgokat válasszuk. Minden nap frissen főzök ( van hogy 2x is a pici miatt ) , minden nap boltba járok ( lehet hogy emiatt megy el a pénz ) és tényleg nagyon érdekelne hogy lehetne egy kicsit spórolni ? Minden nap amikor sétálunk ,bemegyek a boltba egy Hipp gyümölcsert amit a kicsi útközben szopogat és egy kávéert. Ez a kettő dolog 600 Ft kb X 30 az is már havi 18 ezer és tulajdonképpen nem lenne muszáj ... Talán az ilyesmivel kellene elkezdenem...
Lehet hogy igazad van ,sőt ...
De én azért örülök hogy még nincs előírva ,ki mikor ,miért ,hány forint értékben kell hogy vásároljon . Így is sok mindenben korlátozva vagyunk. Persze nem jó minden hukyesegert boltba furkozni ,tegnap óta nem is teszem / tettem de azért ha néha napján befutok " csak " egy kávéert , az legyen megengedett. 🙂
Nem voltam beteg , és nem is veszélyeztetek senkit , arról meg nem tehetek hogy néhányan bele bújnak a fenekembe a sorban ,olyan közel állnak hozzám .
De ettől függetlenül nem voltam koronás , és tudom - ezt nem csak nekem szántad - valamilyen mértékben igazad is van ,de az embereket sem lehet teljesen beszabalyozni.
Azt nem értem,ha egy kérdés alá azt írom,hogy nekem a havi kaja megvan 40000ft-ból,kávé üdítôvel együtt,mindjárt kapom,hogy lehetetlen ennyiből kijönni,és biztos csirkefarhátot eszem.
Mondjuk sztm nem kell mindennap húst enni,ahogy az egyik válaszoló írta.
Kérdező,a 200000ft-ból levonod magadnak a kávét+ a kis üdítőt (bár fene tudja,én nem biztos,hogy az üdítőn spórolnék),valamint az éttermi +pizzarendelést,máris kedvezőbb összeg fog kijönni.
55
40-böl számomra lehetetlen, fél kg csirke kb. 800 ft, 1 liter tej 220, naponta 1 elfogy, csak a tej 6600 ft havonta, és nem drága helyen vásárolok.
56: "fél kg csirke kb. 800 ft"
Azt hogy csinálod?
Amikor belsőség 4-500 Ft/kg, comb 500 Ft/kg, szárny 450/kg és láb 150/kg, farhát 200/kg, egész csirke 600/kg?...
A kész fél grillcsirke (kb. 80 dkg) 800 Ft a Blaha Lujza téren...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!