Sokan írják hogy havi 70-90 ezer forintból megoldják a kaja kérdést de mégis hogyan ?
Nyilván függ attól hogy mekkora a család ,hányszor rendelnek és miket esznek .. de egyszerűen nem értem hogy lehet kijönni ennyi pénzből. Én is szeretnék egy kicsit spórolni ( attól még ugyanúgy jó minőségű ételeket enni ) és gondoltam megnézem mások hogy csinálják . Mi 3an vagyunk ( apa, az egy éves kisfiunk és én ) jó minőségű ételeket eszünk , a pici napi 4-5x mi max 2x szoktunk enni . Havi 2-3 X vagyunk étteremben ( mármint ha lehet ) és kb 3x rendelünk pizzát.
A picinek napi 3 X adok gyümölcsöt , 1x zöldséget ( mindig változó hogy mit ) és nyilván emellé főtt ennivalót is . Nem hiszem hogy luxusban élünk ,de mi havi 200 alatt a kaját nem tudjuk megoldani .
Néha van bio hús , de azért legtöbbször a középkategóriás dolgokat válasszuk. Minden nap frissen főzök ( van hogy 2x is a pici miatt ) , minden nap boltba járok ( lehet hogy emiatt megy el a pénz ) és tényleg nagyon érdekelne hogy lehetne egy kicsit spórolni ? Minden nap amikor sétálunk ,bemegyek a boltba egy Hipp gyümölcsert amit a kicsi útközben szopogat és egy kávéert. Ez a kettő dolog 600 Ft kb X 30 az is már havi 18 ezer és tulajdonképpen nem lenne muszáj ... Talán az ilyesmivel kellene elkezdenem...
Egyáltalán nem éttermezünk, sosem rendelünk.
Változatosan eszünk, mert 2éves a fiunk, én terhes vagyok, kell a vitamin. Illetve férjem is fizikai munkát végez, neki is kell az erő.
Én 2naponta járok boltba, sosem írom össze előre akajákat. Csak azt veszek, ami a kajához kell, nem vásárolgatok felesleges dolgokat.
Kb mindig 2 napra főzök, lénsegében az alapanyagot így nem sokkal többe kerül megvenni, mintha másnap újat főznék, és ahhoz vásárolnék.
Gyümölcs mindig van itthon, zöldséget annyit eszünk amennyi a kajában van. Ja és nem veszek márkás cuccokat. Itt arra gondolok, hogy pl ráma vaj 300ft, míg a sajatmárkás csak 150. És ugyan olyan jó...
Így 70-80ból simán kijövünk egy hónapban.
Nézd gondold végig.
Nem kell minden hónapban parfüm, luxus akármi.. Mosókapszula? Kidobott pénz. Én mindig nagycsaláfos kiszerelést veszek rendes mosóporból. Logikusan ülj le gondold végig mi a létszükséglet. Tervezz menüt, lehet a fagyasztóba is eltenni.
Nekünk 70000 körül jön ki a kaja. Mi négyen vagyunk. A nagy 9 éves a kicsi 6 hónapos.
Het egyszer járunk bevásárolni.
Nem nehéz egy bevásárlás során 20000-et otthagyni. Mi a Penny-be járunk ami azért elég elfogadható ár szempontjából.
Persze ebbe az is benne van, hogy minden nap pékségbe is járunk. Minden nap főzök és a páromnak is csomagolok. A gyerek büfézik az iskolába és menzás is.
Nem vagy béna csak eddig nem tudatossan áltál a dolgokhoz. Tellik rá, ezért nem volt kényszererő.
Arra azért számíts, hogy a gyümölcsök, gyümölcslevek tele vannak cukorral. A gyümi annyival jobb, hogy ott a rostok miatt némiképp "lassabb" a felszívódása. De kb. ennyi. Én pl. a gyümölcsöt cukorpótlásra használom sülteknél és süteményeknél. Ha nincs lelvár szezon akkor egy év alatt 1 kg kristálycukor fogy nálunk. A sütik többségébe gyümölcsöket szoktam rakni.
A hűtőben 2 hétig birja a banán.
Nyitja
Kevesebbszer boltbamenni, 2 hetente.
Fagyasztani.
Akciósan veszünk húst
Akciós friss zöldség határozza meg a menüt.
A 2. Héten répa zeller stb ami eláll az van.
Nem főzök minden nap.de minden nap meleget eszünk! Van hogy 2-szer is.
4-en vagyunk 2,5 és 1 éves gyerek.
Pizzát soha nem rendelünk magam sütöm havi kétszer ( mert jobb, van tuti receptem, pizzasütős 300 fokos a sütőm direkt)
Mosószert , mosogatótabletát is előre gondolkodva veszek, amikro leárazzák
Legfontosabb a lista
Ha elfogy valami vagy fogyóban, akkor felírom.
120-150 kb ami tuti elmegy
Mi négyen vagyunk. 150 alatt nem ússzuk meg egy hónapban. Én is előre vásárolok egy hétre, nagyjából megvan, hogy jövő héten mi lesz a menü. Iskolások, tehát mindkettő otthon van. Most van itthon 16 db Actimel pl, nem négyesével veszem. Hetente egyszer rendelek élelmiszert, hétközben max gyümölcsöt kell venni. Pizzát, kenyeret sütöm. Havonta 1-2 alkalommal rendelünk, arra ott a szép kártya.
Nem azt mondom hogy az akciókat kell bújni, inkább csak rendszerben gondolkodni kicsit előre. Bàr én az egy hetes menümért itt már megkaptam, hogy az menza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!