Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A szobám kb 15 négyzetméter...

A szobám kb 15 négyzetméter gázkonvektorral fűtők hányasra kéne feltenni a kapcsolót hogy kb 20 fok legyen?

Figyelt kérdés
Most költözöm így ez nekem még új.
2021. jan. 25. 07:09
 1/9 mindentudó99 ***** válasza:
68%
Maxra. Majd ha már hùsz fok lessz tartósam visszaveszed. Felére aztán próbálgatod . Ezt pontosan nem lehet megmomdani. Ha eddig fűtetlen volt még a falaknak.is át kell melegedni.
2021. jan. 25. 07:21
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
Állandó 5-ős .
2021. jan. 25. 07:32
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Nálam 2-3 közt van egy 10 m2es szobában,úgy van 20 fok.

Szóval 3-4 reális lehet,ha nem túl rosszak az ablakok.

2021. jan. 25. 07:38
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Függ az épület hőszigetelésétől, meg a nyílászáróktól.
2021. jan. 25. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

meg függ a konvektor típusától. vegyél egy hőmérőt és tekergesd.

Mamámnak 2 féle konvektorai voltak egyiken 7es skála a másikon meg 15

2021. jan. 25. 22:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyik sem nyert.

Meg kell mérni hány °C fok van a szobában és megnézni hányas fokozaton kapcsol be a konvektor. Ezután tekersz még rajta annyit, hogy a hőmérséklet a 20°C-ot adja ki.

Nem tudom érthető-e. Például 18°C-nál kapcsol be a konvektor 1-es fokozaton, akkor még +2 fokozatot kell tekerni rajta, hogy 20°C-nál kapcsoljon le. Tehát 3-as fokozat lesz a megfelelő ebben a példában.

Persze ez csak nagyjából, mert a termosztát általában a konvektor mögött van nem ideális helyen, ott kicsit más a hőmérséklet.

2021. jan. 30. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez baromság, előző. Rengetegféle konvektor van.

Ahol én laktam, 7-ig volt számozva. 3-4 között volt 21 fok, ahol használtam, 7-esen már 30 fok körül lehetett.

Próbálgatni kell, ennyi. Ezekben a termosztát nem valami szuperpontos kalibrált mérőeszköz, két egyforma 10 éves konvektorban ugyanaz a beállítás simán jelenthet 2 foknál nagyobb eltérést is.

2021. jan. 31. 05:52
 8/9 anonim ***** válasza:

A termosztát egy hőmérőegység, nem igazán érthető mire gondolsz a szuperpontos kalibrálása alatt. Az alapprobléma az, hogy nem helyezhető ideális helyre érthető okok miatt (pl. szoba közepére megfelelő magasságba), ezért kicsit mást mér, mint amit pl. az asztalra letett hőmérő mutat.

"Ahol én laktam, 7-ig volt számozva."

Akkor az a konvektor bekapcsolási hőmérséklet +7°C-ot tud melegíteni a helyiségben. A fokozatok nem úgy működnek, mint a kályhán, hogy feljebb csavarod, akkor nagyobb lánggal ég.

"két egyforma 10 éves konvektorban ugyanaz a beállítás simán jelenthet 2 foknál nagyobb eltérést is."

Megint csak: Termosztát. Nem mindegy hol méri a hőmérsékletet. Másrészt a konvektorokat lehet állítani, hogy hány foknál kapcsoljon be. Lehet, hogy az egyik 17°C-ra volt állítva, a másik 19°C-ra mondjuk. Máris teljesen mást eredményeznek a fokozatok a két konvektoron.

2021. jan. 31. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Pontosan HOL legyen 20 fok?

Mert nem mindegy pl. a belmagasság. Ha 2,5 méter fölött van, vígan előfordulhat, hogy "odafönn" megdöglesz a melegtől, de lent dideregsz.

Függ a nyílászárótól. Ha rossz a nyílászáró, akkor annak közelében kb. megfagyhatsz.

De az sem mindegy, hogy a konvektor hőérzékelő bigyusza hol van, és milyen felület közelében. (Ha leveszed a konvektor burkolatát, fogsz találni egy laza dróton lógó, nehezebb fém bigyuszt - az a hőfokszabályozó. Ha nagyon lent van a padlón, ami esetleg hideg kőpadló - akkor a konvektor hamar bekapcsol, hisz a hőérzékelő "fázik". Ha magasabban van, esetleg nem hidegburkolaton, akkor az is lehet, hogy egész éjjel meg sem szólal a konvektor.

Ki kell tapasztalni, hogy számodra mi a jó. Egy tartós 20 fokot én úgy 4,5-re lőnék be (FÉG), ha csak nincs valami nagyon elszúrva a fentiek szerint.

2021. jan. 31. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!