Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 40 négyzetméteres ház fával...

40 négyzetméteres ház fával fűtése mennyi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kandallóval szeretnék kifűteni egy 40 nmes házat. Különálló tégla ház, régi ablakokkal (nem az új fehér dupla dolog), padláson 15 centis új kőzetgyapot szigeteléssel.

A kandalló ilyen: [link]

A tüzelőanyag pedig főként fenyő (nyáron lett kivágva, azóta ventilátorral huzatot csinálunk minden nap, szépen szárad.

Ne haragudjatok, ha béna kérdés. Fiatal lány vagyok, nem értek ezekhez a dolgokhoz, de egy hozzávetőleges összeg érdekelne, hogy mennyi lenne a fűtésem (akár cakli-pakli a fűtési szezonra, akár havonta, nem tudom, hogy könnyebb kiszámolni).

Olyan 19-21 fok tökéletes lenne, éjszakára mondjuk 17.

Köszönöm a segítségeteket!

2020. szept. 23. 19:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, a kandalló a hálószobában (nappali) van, és az nagyjából 18-20 nm.
2020. szept. 23. 19:50
 2/7 A kérdező kommentje:
A hőfok pedig elég, ha a nappaliban van 20 körül, az ajtón kívül (kis fürdő, konyha, előszoba) mondjuk 18 körül van.
2020. szept. 23. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Összeget nem tudok mondani, csak azt, hogy mindenkép vegyél megbízható füstérzékelőt.
2020. szept. 23. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Abból kiindulva, hogy én egy 96m2-es házat fűtök fával, igaz kazánnal, de úgy úgy 5-6 erdei köbméter (1x1x1,7méter) elmehet egy fűtési szezonban nálad is, de ez nagyon függ attól, hogy milyen a tél. Viszont nem fenyőből, mert az gyorsan leég, és alig marad parazsa. Normális fűtéshez keményfa kell,én pl a bükköt szeretem, mert alig marad hamuja, fenyő csak begyújtani jó
2020. szept. 23. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:

(nyáron lett kivágva, azóta ventilátorral huzatot csinálunk minden nap, szépen szárad.

Hacsak nem ipari szaritod van, akkor az a fa meg egy ev mulva se lesz tokeletesen szaraz.

Gondolom a tegla sincs szigetelve.

Fahazban kemenyebb telen, itt a tartos -20 normalis dolog, 3 kobmeter fenyo ment el. Kemenyebb fabol 2 is eleg. Szo szerint :D

2020. szept. 23. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Igaz kifelejtettem, ez havonta van a 3 kobmeter.

Attol meg nem kell bevagni a durcat...

2020. szept. 23. 22:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Fűtöttem egy kb. ekkora vályog házat, bár én kályhával. Vegyesen használtam a gázzal, de ha csak kályhával fűtöttem volna, kb.8-10m3 kellett volna egy szezonra, időjárástól függően.

Az is igaz, hogy délelőtt nem volt begyújtva, de nekem nem elég a 18-20 fok, szóval este pakoltam a kályhát rendesen. Alapvetően bükkel, tölggyel fűtöttem, de mindenféle hulladékfát is elégettem a farost lemez kivételével.

2020. szept. 24. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!