40 négyzetméteres ház fával fűtése mennyi?
Sziasztok!
Kandallóval szeretnék kifűteni egy 40 nmes házat. Különálló tégla ház, régi ablakokkal (nem az új fehér dupla dolog), padláson 15 centis új kőzetgyapot szigeteléssel.
A kandalló ilyen: [link]
A tüzelőanyag pedig főként fenyő (nyáron lett kivágva, azóta ventilátorral huzatot csinálunk minden nap, szépen szárad.
Ne haragudjatok, ha béna kérdés. Fiatal lány vagyok, nem értek ezekhez a dolgokhoz, de egy hozzávetőleges összeg érdekelne, hogy mennyi lenne a fűtésem (akár cakli-pakli a fűtési szezonra, akár havonta, nem tudom, hogy könnyebb kiszámolni).
Olyan 19-21 fok tökéletes lenne, éjszakára mondjuk 17.
Köszönöm a segítségeteket!
(nyáron lett kivágva, azóta ventilátorral huzatot csinálunk minden nap, szépen szárad.
Hacsak nem ipari szaritod van, akkor az a fa meg egy ev mulva se lesz tokeletesen szaraz.
Gondolom a tegla sincs szigetelve.
Fahazban kemenyebb telen, itt a tartos -20 normalis dolog, 3 kobmeter fenyo ment el. Kemenyebb fabol 2 is eleg. Szo szerint :D
Igaz kifelejtettem, ez havonta van a 3 kobmeter.
Attol meg nem kell bevagni a durcat...
Fűtöttem egy kb. ekkora vályog házat, bár én kályhával. Vegyesen használtam a gázzal, de ha csak kályhával fűtöttem volna, kb.8-10m3 kellett volna egy szezonra, időjárástól függően.
Az is igaz, hogy délelőtt nem volt begyújtva, de nekem nem elég a 18-20 fok, szóval este pakoltam a kályhát rendesen. Alapvetően bükkel, tölggyel fűtöttem, de mindenféle hulladékfát is elégettem a farost lemez kivételével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!